lördag, juli 10, 2010

Det sociala livet är här

Besök hos en granne som har antikvitets- och tunnbrödsbutik nere vid sjön.

Under vintern lever jag nästan som en eremit. Det sociala umgänget är obefintligt. Som om jag inte orkar ta tag i den delen av livet. Annat är det på sommaren. Familj och vänner på besök. Middagar än här och än där. Allt är så mycket enklare under denna tid på året. Man är piggare, det är varmare ute, det är mer glädjefullt på något vis.

Vi bor i en stuga vid skogsbrynet och ändå träffar jag fler människor här än när vi bor i stan. Jag cyklar för att hämta tidningen och möter grannar på vägen och vi samtalar en stund. Någon är på utflykt och kommer hit för en kopp kaffe.

Födelsedagar och grillfester duggar tätt. Mina försvunna kilon från i våras har nu återvänt på grund av alla godsaker som det bjuds på (ordet nej - vad är det?).

För tredje dagen i rad firar vi. I torsdags firade vi tillsammans med makens kollegor och respektive. Vi firade att de inledde semestern. Igår firade vi sommaren, med god mat och kubbspel hos goda vänner. Idag firar vi maken som fyller år. I morgon packar vi för avresa, med tåg, till Göteborg på måndag morgon. Där ska vi umgås med vår äldsta och hennes pojkvän. Undrar vad vi ska fira då?

Det sociala livet fortsätter. Och jag njuter vareviga minut.


2 kommentarer:

Elisabet sa...

Det låter härligt det, Eva .-)

Jag tillhör också den delen av mänskligheten som inte har lärt mig att säga "nej, tack".

Kanske borde man gå en kurs?

Häromveckan tittade jag in i sec.hand.butiken och hittade ett par linnebyxor.

Jag höll dem mot mig och konstaterade att dom var alldeles för stora, men jag kunde ju köra dem i tumlaren, då skulle det ordna sig.

Så jag köpte dem.

Gick hem och testade, ja, jag ville ju mer som se hur stark värme jag skulle ha på tumlaren.

Och så drog jag på mig byxorna.

Jag fick inte ens igen dragkedjan!!!

Tala om chock ..-)

Kram på dig och ha det nu så bra på resan!

Evas blogg sa...

Elisabet: ler igenkännande :) Har vi dålig kroppsuppfattning tro? :)

Tack ska du ha!!