söndag, maj 02, 2010

Kallt och grinigt

Vilken kall helg det har varit! Bitande, iskalla nordvästvindar med snöflingor singlande i luften. Vi har tjurat på ute i stugan. Krattat, tömt dasset, städat bort kvistar....Idag försökte jag mig på att börja städa inomhus men gav upp då fingrarna blev stela av kylan. Det var nästan kallare inomhus än ute (vi har inte satt på värmen än). Skönt att komma tillbaka till en varm lägenhet. Men lite grinig blir jag av denna kyla. Jag vill ha värme! NU.

8 kommentarer:

Christina sa...

Här har det också varit kyligt men nu på eftermiddagen värmde solen ordentligt - äntligen.

Hur gick det med blyertsskissandet på akvarellpapperet? Jag såg din fråga lite sent så därför det sena svaret. Hoppas att allt gick bra!

Evas blogg sa...

Christina: Här orkade inte solen fram ordentligt, de korta stunderna den lyste var få. Jag måste köpa en tunnare penna, min är tjock och svärtar av sig. Men nu har jag skissat ändå och suddat bort svärtan.

Elisabet sa...

Kom till södern .-))

Evas värld sa...

Usch! Måtte nu den varma våren komma till dig också. En iskall vinter och en kylig vår är ingen höjdare.

Londongirl sa...

Här har det varit så soligt och vackert men burr så kalla vindar! Riktiga ishavsvindar. Inte skönt alls. Men mitt på dagen mot en tegelvägg gick det faktiskt att sitta ute en stund.

Vi har skaffat en sån där grej som man smsar till så sätter den på elementen ute på ön. (Kanske har berättat det förut förresten?)
Jättebra grej....då kan man sätta på elementen i tid och det gör att man kan komma ut sena kvällar utan att behöva frysa och börja elda det första man gör.

Hoppas vi får många plusgrader snart!

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja det skulle sitta fint!

Eva: Nej verkligen inte.

Londongirl: Vilken fiffig grej! Vi bor inte i stugan än så vi sätter inte på någon värme och därför är det så kallt inomhus. Ja nu längtar vi nog alla efter värme, efter den kalla vinter som varit.

Jämtlandstösen sa...

Ja, vilken kylslagen helg det blev. Kändes som man skulle blåsa bort av nordanvinden. Säger som du, vi vill ha värme! Men i kväll kunde det dra in en massa snö istället. Hoppas den missar Östersund!

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Va? Inte snö? Nej den får inte komma hit. Men burr så jag fryser dessa dagar.