onsdag, april 28, 2010

Fyllda förråd

Nyss hemkommen från Willys känner jag mig rik. Fyra matkassar är nu urplockade och istoppade i frys, kyl och skåp. Vilken rikedom. En gång i veckan storhandlar vi och det brukar, för det mesta, räcka. Har märkt att det är mest ekonomiskt att handla på det viset, för att inte säga tidssparande. Jag tror att veckohandladet sitter "i ryggmärgen" sedan vi bodde på landet. Då hade vi en mil till närmsta affär och det var inte bara att kvista iväg och handla. Man lärde sig att planera, ett ord som låter så tråkigt men som kan underlätta vardagen.

Nu är förråden fyllda en vecka till. En slags glädje infinner sig.

Hur ser dina matinköp ut?

8 kommentarer:

mossfolk sa...

Här veckohandlas det. Vi kom också fram till att det var mycket mer ekonomiskt. Och praktiskt! Så skönt när man kommer hem och inte behöver fundera på vad man ska ha för mat och vad som behöver handlas :)

Elisabet sa...

Dag för dag. Hos mig alltså, jag fick ju frys för bara ett år sedan kanske och vilken lycka det var.

Men hos pv ska det bli veckohandling, det är det helt klart mestd ekonomiska.

Evas blogg sa...

Mossfolk: Exakt, det spar en massa tid, bara att ta fram nåt ur kyl eller frys.

Elisabet: Ja en frys är fint att ha. Tyvärr har vi en pyttans sådan. Ja i Halland lär ni väl inte bo nästgårds med någon affär?

Cecilia N sa...

Vi veckohandlar, principiellt. Men eftersom kalven använder mjölk i större utsträckning än vårt lilla kylskåp rymmer och det på något vis tar slut även andra grejer så hamnar vi på affären en eller två gånger till ändå.

cruella sa...

Väldigt ofta. Men jag tror inte det är så värst mycket dyrare egentligen. Läste någonstans att veckohandling tvärtom kan vara dyrare eftersom man "överköper" somligt på ett sätt man inte gör om man handlar till en måltid och så är det bra med det. Men det förutsätter ju att man inte plockar ned annat än det man tänkt i korgen fem dagar i veckan. Å andra sidan gäller det förstås veckohandlingen med...

Jag säger som det är på modet att säga nu: Min bästa besparing är att käka upp allting och inte slänga! Och när det gäller tid är det förstås en besparing att handla mer sällan, det håller jag med om.

Ancan sa...

Jag storhandlar en gång i månaden, då menar jag verkligen storhandlar. Då åker jag 5 mil ner till stora staden och handlar allt jag vill ha hem.
Sedan handlar jag en gång i veckan i samhällets lilla affär, alla färskvaror och sånt.

Jag jobbar inom handels, och det jag vill göra MINST på min fritid- det är att springa i affärer :)

Londongirl sa...

Vi försöker veckohandla men det händer att det inte blir av och då finns ju affärerna runt omkring här nära ändå.
Men förutom att det förmodligen är mer ekonomiskt att veckohandla så känner jag mig alltid så nöjd när vi gjort det. Vill ju kunna ägna tiden till annat än att handla titt som tätt.

Man känner sig verkligen nöjd när man har veckohandlat och fyllt på förråden. Det håller jag med dig om.

Evas blogg sa...

Cecilia: Vi har ju ingen kalv boendes hemma längre, så här räcker mjölken :)

Cruella: Att slänga mat läste jag om idag, hur mkt vi i onödan slänger. Jag handlar sällan mer än vad som behövs, försöker låta bli "onödigheter". Och slänger maten - det händer sällan i detta hus :)

Ancan: Förstår om du inte vill handla på din lediga tid. Låter klokt att storhandla och sen komplettera.

Londongirl: Ja det blir ett slags lugn, nu behöver jag inte fundera över matinköp ett tag. Allt finns här. Men visst händer det att jag slinker in på butiken i vår närhet ibland. Det kan ju dyka upp nåt man glömt köpa.