onsdag, februari 24, 2010

Tidig morgon i kyrkan

Mitt liv innebär sällan tidiga morgnar. Men i morse gav jag mig iväg vid halv åtta. Minus 28 grader var det när jag, påpälsad, traskade iväg till den närliggande kyrkan. Morgonmässa, en skön början på dagen. Enkelheten i liturgin tilltalar mig. Jag kan upplägget utantill och behöver inte titta i någon agenda, kan bara blunda och följa med. En slags morgonmeditation. Att sitta där i den enkelt smyckade kyrkan, höra alla röster som sjunger, känna hungern i magen, tröttheten som ännu inte fått hjärnan att börja tänka en mängd tankar...det är då jag är mest öppen för att ta emot.

Att sedan gå in i församlingsummet och äta en väl tilltagen frukost tillsammans med de övriga mässdeltagarna, det ger en extra dimension åt stunden.

Nu kan jag möta dagen med stor frid inom mig.

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det låter verkligen som en härlig start!

Jag gjorde rivstart - upp 8 och snabbt i kläderna för att skjutsa maken till jobbet. Normalt går eller cyklar han om jag behöver bilen, men det var KALLT, och jag har några mils godhet att ta igen efter hämntningen i Mjölby i söndags kväll/natt.

Elisabet sa...

Jag säger som Bloggblad: det låter som en helt underbar start på en morgon!

Här dammsugs det .. jag har spikat upp en av de två broderade tavlorna, den sitter nu ovanför köksbordet och igårkväll, iklädd nattsärk, satte jag upp hallspegeln och nu ska jag ta mig an golvet här nere och sedan en kopp kaffe, kanske ute på altanen i solskenet?

Härlig musik från cd:n.

Evas blogg sa...

Bloggblad: Ja det var en lugn start på dagen. Ja ibland måste man ge tillbaka :)

Elisabet: Absolut!Låter som du har en lugn och fin dag du också!