söndag, december 27, 2009

Slut på julen men inte på umgängesdagarna

En av mina gamla LPskivor, jag fascineras av det snygga omslaget.

Julhelgen är över för detta år. En jul som, på många olika vis, har liknat de föregående årens. Utom i ett avseende, det är första året jag firat jul utan min pappa. Det har känts tomt, någon har fattats.

Ändå är jag så glad och nöjd över att barnen är hemma. Vi är många samlade runt matbordet. Det är skratt och diskussioner. Vi har spelat "Bet your brain" och "På Spåret". Lägenheten är fylld av prylar, människor och ljud. Det är så levande och så glädjerikt, precis som jag vill att julen ska vara.


Nyss tog jag en kylig promenad utmed sjön. Stilla och vackert. Uppfriskande.

Nu väntar en dag vid spisen. Surdegsbröd, pajer och en cheesecake väntar på att bli gjorda. Ikväll kommer vår äldstas pojkvän på besök över natten. Ikväll blir det åter diskussioner och spel.

Just nu är livet så fyllt av liv och det gäller att passa på att njuta. För det kommer tystare dagar.6 kommentarer:

Elisabet sa...

Här är också tyst och skönt.

Musik från körsång från Globen .., skator som hoppar omkring på gräsmattan .., DN:s stora korsord som vi sitter och löser tillsammans vid köksbordet.

Härligt avkopplande!

Evas blogg sa...

Elisabet: Fast här i lägenheten är det inte så tyst :) Det låter som om ni har en fin helg tillsammans!

S o F sa...

Ja, här har tystnaden lägrat sig igen i och med att äldste sonen åkte hem till Skåne.

Tillbaka till vardagsliv och mycket ensamtid - annorlunda...

Denna Jul har varit en bra Jul orkesmässigt för mig, men så finns det nästan inte några måsten kvar heller.

Jättefin bild Eva!

Varma hälsningar!

Evas blogg sa...

SoF: Ja visst blir det konstigt när de åker? Man vänjer sig snabbt vid deras trivsamma umgänge och livfullheten. Vi får glädjas åt våra tjejer ett tag till.

Tack ska du ha!

Min nya blogg sa...

Åh, bakar du eget surdegsbröd? Jag försökte för någon månad sen, men resultatet blev KATASTROF.... Det luktade as i hela huset och bröden blev så hårda att jag kunnat slå ihjäl nån med dem... Men nästa år, då ska jag göra ett nytt försök!

Evas blogg sa...

Min nya blogg: Nej men vad trist! Jag har bakat detta bröd under hela hösten (samma surdegskultur som jag matar en gång/vecka), de blir jättegoda.