lördag, december 19, 2009

Julpyssel
Sara är en fena på att fixa snygga pepparkakshus. Själv får jag mest till halvsneda skapelser. Min kristyr har dessutom hamnat mer utanför än på huset. I år har jag fått lära mig att man blandar florsocker med äggvita och rör länge. Och tänk så enkelt det blev, inget rinn alls. Fast det kan ju kanske mer handla om att det var inte jag som gjorde det. Varken hus eller kristyr.

Se, så fint det blev!

8 kommentarer:

Christina sa...

Det var åratal sedan jag bakade pepparkakshus, men blir sugen när jag ser ditt inlägg.
Så fint det blev och vilket enastående godistak ;)

Evas blogg sa...

Christina: Det är något som vi alltid gjorde förr men jag är usel på det. Nu köpte i ett sånt som bara är att sätta ihop och Sara fixade det. Ja visst är det ett härligt tak!

Elisabet sa...

Håller med madamen från Stribergs Station .. ,jättefint.

Det var nog femton år sedan, minst, sedan jag deltog i ett pepparkakshusbygge.

Man kanske skulle ....?

Evas blogg sa...

Elisabet: Man kan köpa färdiga byggsaster på ICA. Bara att säta ihop med smält socker, fast jag klarar det inte. Är usel på sånt, tur att vår yngsta är hemma!

Evas värld sa...

Jag har inte gjort något sedan jag helt tankspritt doppade skeden i det smälta sockret som jag skulle limma ihop sidorna med och smakade av, oj det blev som en grop i läppen, ont gjorde det och inte blev det vackert.Tog det som en varning,: Bygg inte mer!

Evas blogg sa...

Eva: Aj, det måste ha gjort fruktansvärt ont. Förstår din inställning till pepparkakshusbygge efter den upplevelsen.

Amber sa...

Ska julpyssla hos sonens farmor idag. Brukar dra mig undan när ungarna ska göra pepparkakshuset. Sätter mig och löser korsord i stället. Med en kopp te.

På 70- och 80-talet brukade jag samla kompisar hemma hos mig och så fick alla göra sitt eget pepparkakshus - en del hade med sig ritningar och var väldigt ambitiösa.

Själv gjorde jag alltid en liten norrbottnisk lada med sådana där väggar som lutar inåt ner mot marken. Litet nostalgisk blev jag av att göra samma som jag brukade göra hemma i Norrbotten.

Evas blogg sa...

Amber: Vilken rolig idé, alla gjorde var sitt hus. Norrbottnisk lada låter jättefint!