tisdag, december 15, 2009

December blev med ens så lugn

Ibland undrar jag var all decemberstress tagit vägen. Den månad på året, som var mest intensiv, har förvandlats till en lugn månad. Och hur orkade man? Minns år med tre Luciafiranden, avslutningar, adventsfester med andra familjer, jobb, städning, bakande, julklappsinköp. Ja allt, i en salig blandning. När sedan julafton kom var jag trött, men nöjd. Julfriden lade sig som bomull inom mig. Minns julaftonskvällen, när barnen hade somnat. Då satte jag mig i soffan, satt där och såg på granens tindrande ljus och njöt av lugnet.

Nu är det där lugnet konstant och det känns, stundvis, lite tråkigt. Bomullen kan bli kvävande om den ligger där för jämnan. Kontraster behövs kanske för att vi människor ska känna oss tillfreds. Apropå bomull. Den ligger där ute också, i form av mängder med snö. Idag dalar flingor ner så stilla, jag ska gå ut i allt det vita. En ny och stilla decemberdag är här.

7 kommentarer:

Evas värld sa...

Känner igen mig, jag blir uttråkad av alltför mycket lugn. Känner efter för mycket. Mera liv, mera rörelse.

Evas blogg sa...

Eva: Ja det är just det, man känner efter för mycket och tänker för mycket. Mera liv till alla ensamarbetare! Är dagens motto :)

Londongirl sa...

Jag kan förstå det där jag med trots att jag jobbar för fullt. Den senaste veckan har jag varit hemma och varit sjuk och det är alldeles för långsamt för mig att vara hemma. Visst det var nödvändigt att vara hemma. Fick någon sorts yrsel av flygningen till och från London. Hade ont i bihålorna när jag flög.
Men usch så långsamt tiden går när man är hemma när man inte vill det.

Lediga fredagar däremot är en helt annan sak. Då kan jag både ta det lugnt eller få en massa gjort.

Härligt att ni har snö! Det har vi också och det piggar upp med det vita! :-)

Ha en skön dag!

Elisabet sa...

Hur man orkade ...?

Ja, man var ju yngre.

Det torde väl vara den största orsaken .-)

Men här är en som njuter av Stilla Frid.

Att arbeta i en stor livsmedelsbutik i december månad, det är närapå ett självmordsuppdrag.

Människor handlar som trodde dom att alla inköp efter den tjugofjärde december skulle förbjudas.

Och man VACKLAR hemåt på kvällen. Ont i axlar och nacke och ben.

Nej, hjälpas vad jag njuter!

S o F sa...

Känner igen, då och nu.
Så väldigt olika liv, i ett och samma.
"Det jämnar ut sig" verkar det som.

Båda har sina fördelar och nackdelar.

Det snöar lite, lite här hos oss i Västergötland också.

Ha det gott Eva!

Sofie B-C sa...

Vår jul börjar också bli lugnare. Ett visst vemod smyger sig på. Som t ex när vi skulle klä julgranen häromdagen och mellansonen ville skynda på processen för att gå ut till kompisar! Vilken kontrast jämfört med tidigare. Samtidigt är det så skönt att liksom hinna ikapp alla intryck. När man står mitt i livets mitt med småbarn vet man med sig att allt är vidunderligt mysigt -men man hinner inte ta in det! Nu njuter jag av att hinna begrunda allt som hänt, riktigt smaka på upplevelserna. Hoppas att du får en jättefin jul! Din bloggbild är så vacker att jag kippar efter andan!

Evas blogg sa...

Londongirl: Usch det låter inget kul alls. Yrsel är jobbigt. Kan förstå din leda, du som är van att jobba på för fullt. Tyvärr så fixar jag inte mer än halvtid men just nu blir det inte många procent gjorda. Ja visst är det fint med allt det vita! Krya på dig!

Elisabet: Ja det kanske är så. Fast jag orkade ju inte, klappade ju ihop till slut. Och jag kan förstå att du njuter, du har haft ett stressit och tungt arbete. Och du har gjort det jättebra. Jag fascinerades alltid över dina beskrivningar från jobbet. Jag skulle aldrig ha fixat det. Njut på nu i landet Halland!!

SoF:
Vilken vacker mening: "Så väldigt olika liv, i ett och samma." För så är det ju. Och visst är det så, för- och nackdelar med bägge. Hoppas ni får en vit jul hos er också! Ha det gott!

Sofie B C: Så rätt, man hinner inte ta in det när man är mitt uppe i något. Man bara flyter med. Och smaka på upplevelserna, åh vad härligt det låter. Nu fick nu mig att se med nya ögon. Det är ju det som är det fina just nu. Jag hinner med och jag hinner smaka på det fina som händer. Tack detsamma önskar jag dig! Vad roligt att du gillar min bild, den är från ifjol när det var så kallt här. Verkar som det kan bli det till jul i år också.