söndag, oktober 04, 2009

Påverkar vädret ditt humör?

Jag kan bli väldigt "låg" när vädret är detsamma.

Den här helgen har det blåst isvindar. Idag föll även regn (snö på många håll) och det har varit tungt i luften. Även jag har varit tung, i huvudet. Orkeslös på något vis.

Kan det ha med vädret att göra?

16 kommentarer:

Elisabet sa...

Absolut!

Såväl min mamma som jag själv åker kana rakt ner i underjorden när det svänger om till lågtryck.

Och jag får ont i lederna och känner mig ofta deprimerad .., ja, eller hängig kanske ..-)

Jämtlandstösen sa...

Ja, så kan det vara. Vädret påverkar helt klart mitt humör. Och när det börjar mörkna ute, nu i oktober och november. Det vädret som varit i helgen ver inte upplyftande, snöblandat och svinkallt som det var, huga...

Evas värld sa...

Men ja!Jag är otroligt känslig för väder. Mitt humör orkar inte alls kyla och jag blir deppad när vintern och snön kommer. Och säg inte att det blir ljust av snön, snön lägger sig på mitt humör och kyler ner det, Solen gör att mitt rätta jag kommer fram. Sol!!!!

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja värken påverkas mkt av lågtryck. Men om man säger det till någon läkare är det inte alltid man får medhåll.

Jämtlandstösen: Ja mörkret är jobbigt och vetskapen om att det kommer att vara mörkt under en lång period framöver. Det gäller att hitta uppmuntrande saker att göra. Ja burr vilken kyla vi fått!

Eva: Samma här! Även om det blivit bättre under senare år. Men då är det skönt att ha en värmande resa att se fram emot!

Annika sa...

Jag påverkas negativt av mörker. Kortvarig kyla kan jag uthärda men mörkret är svårast. Så kombinationen mörker och långvarig kyla blir knepig. Det är därför Frankrike hägrar...

Bloggblad sa...

Jaha, jag är den enda som uppskattar riktigt taskigt väder. Dels är det ljuvligt att få ligga på soffan och läsa - inga krav på att sprätta omkring i trädgården eller hänga tvätt eller tvätta fönster.
Dels är det makalöst härligt att vara ute och gå i ruskväder.

Fint väder - visst är det fint, men jag blir rastlös och känner krav på att GÖRA nåt, att vara lycklig och att tvätta fönster...

Min nya blogg sa...

Ett kraftigt lågtryck kan göra mig sängliggande, framförallt när jag är uppe hos släkten i Jämtland. Här hemma blir jag konstigt nog inte lika dålig. Misstänker att bergen och fjällen uppe i Jämtland har nåt med saken att göra...

Evas blogg sa...

Annika: Förstår att du längtar till Frankrike denna årstid! Även om det kan vara kallt där också så är vintern inte så lång som här.

Bloggblad: Men så härligt att känna det så! Visst kan jag också tycka det är skönt med gråväder, vilsamt och avslappnat. Men kylan och mörkret, det gör mig "tung".

Min nya blogg: Fjälluften kan vara bra på många sätt och vis men när fjällvindarna viner, då blir det bistert. Och värken kan tillta. Så tror jag också att det är.

gwendolen sa...

det kan nog ha med det att göra ja. Jag är likadan.

Annika sa...

Jag är som Bloggblad. Jag gillar taskigt väder. faktiskt.
Det kn ju såklart bero på att jag bor i ett klimat som har ganska många soltimmar, men jag njuter nästan när det regnar, blaskar och är mörkt.
Så olika kan det vara...

Evas blogg sa...

gwendolen: Vi är några stycken.

Annika: På sommaren kan jag bli stressad över om vädret alltid är vackert, då vill jag vara ute jämt. Men den här tiden, med mörker och kyla och snö. Då är solen och den korta ljusstunden på dagen, så viktig. Men som du säger, vi är olika vi människor.

eva sa...

Jag tycks vara ett med vädret - och det är INTE kul.
Inget att göra åt, bara att leva med. Olust, ledvärk och annat skräp.
Puss!

Evas blogg sa...

eva: Ja tyvärr får vi nog leva med det. Och kanske hitta på nåt uppiggande emellanåt :)

Lena sa...

Samma elände här!

Du, vilket vackert träd här ovanför.

Evas värld sa...

Eva! Vilken vacker bild! Vilken kraft den utstrålar.Just denna morgon utanför mitt fönster är asfalten svart och våt och de gula löven ligger spridda över gatan.

Evas blogg sa...

Lena: Tack! Ja trädet satte jag dit för att det piggade upp oss alla som inte gillar mörker och kyla.

Eva: Tack! Detta träd får vara en symbol för glädje, färg, kraft....och idag är det en strålande dag här på Frösön. Då blir man lite piggare.