tisdag, augusti 04, 2009

Bloggens vara eller icke vara

Jag har varit en inbiten bloggare under, jag tror det är tre år. Under en tid hade jag många besökare och kommentarer.

Denna sommar har skrivlusten dalat betydligt och det märks på kommentarerna, de är få. Egentligen vill jag att min blogg skall vara ett forum för funderingar i vardagen. Just nu blir det mest bilder och några ord. Väl det.

Jag har dessutom varit sparsam med att läsa och kommenterat andras bloggar. Tiden och lusten har inte infunnit sig.

Kan det vara så att sommaren är en tid för annat än bloggskrivande?

Så känns det för mig.

Vad säger du?

Kanhända inspirationen infinner sig igen, när jag sitter i lägenheten i stan i min ensamhet. Just nu känns det så viktigt att fånga alla små sommarnyanser, umgås med nära och kära, vara ute.

Sommaren är kort.

12 kommentarer:

Evas värld sa...

Soliga dagar blir det färre besök och mindre skrivet. När huset är fullt blir det mera prat än bloggande. Jag tror som du att ensamheten i höstlägenheten ger mera skrivro. Det viktiga är ju just också att skriva av lust, inte tvång. Och jag gillar ju att läsa dina funderingar så jag hoppas och tror att din lust kommer tillbaka igen.

Annika sa...

Jag håller med Eva där, sommaren är kort och intensiv och jag orkar i varje fall inte engagera mig lika mycket i allt som händer. Inte är datorn på lika ofta och länge heller. Men så är det med allting egentligen - ibland är man intensivt engagerad i någonting för att sedan tröttna ett tag innan lusten kommer tillbaka igen. I sällsynta fall kommer lusten aldrig tillbaka utan man går vidare mot annat. Jag hoppas att du bara har en liten downperiod just nu!

Elisabet sa...

Jo, men så är det.
Och det är så mycket annat.

Det är som om alla går i ide .., och sen vaknar upp lite mot höstkanten.

Det går det med.

Härlig sned-bild du har där uppe!!

Nu ska jag till stranden.

Hälsa maken.

Cecilia N sa...

Inte för att jag är ett under av att skriva blogginlägg eller kommentera heller, men jag skulle sakna dig om du försvann.

Och jag tror som de andra att bloggandet blir glesare (allmänt sett) över sommaren. Precis som jag tror att tv-tittandet går ner över sommaren. Irlet går före.

Evas blogg sa...

Eva: Tack! Ja jag tror också den kommer tillbaka. Det är så mycket annat just nu som känns viktigare.

Annika: Känner jag mig själv rätt så återkommer inspirationen när jag sitter "ensam på min kammare".
Nu vill man njuta av sommaren!

Elisabet: Ja ide var rätt ord! Ja din strand måste vara ett lycklsaligt utflyktsmål.


Cecilia: Tack! Jag kan aldrig tänka mig att försvinna helt. Nej, det blir nog full sprutt till hösten igen :) Ja irlet är viktigt. Jag har sett TV två ggr denna sommar. Glömmer att den finns.

Anonym sa...

Jag tycker du gör helt rätt som tar det lugnt och njuter av tillvaron i stugan.
Bloggeriet kan vänta!
Tids nog får du inspiration och kommer igång igen. Eller inte...du får känna efter.
Dina trogna supportrar väntar i alla fall!

Jag tror du har bloggat i mer än tre år, visst har du? Jag har en bok från dig "Med blicken riktad framåt" och den fick jag i mars 2006.

Nåväl, ha det så jättebra och njut!

Bloggblad sa...

Jag har också noterat att det är många som tagit sommarpaus. Och nu har jag också gjort det i 5 dagar... det var rätt skönt att vara utan dator.

Min besöksskara har halverats under sommaren, men jag tycker det är så kul att skriva och jag vet att jag har ett gäng kompisar långt borta som läser och har lite koll på vad jag gör och tycker.

Flera gånger har jag tänkt lägga av, men sen när jag tänker på hur många goda vänner jag fått, då kan jag ju inte sluta.

Men - man FÅR skriva lite mer sällan också! Sen märker jag direkt att om jag inte kommenterar hos andra, då sjunker besöksantalet direkt. Fast... jag skriver inte för att få höga siffror ju...

Evas blogg sa...

Marskatten: Tack, det låter fint. Men oj, är det så längesen! Jag kommer inte ihåg när jag började.
Tack detsamma!

Bloggblad: Ja du har varit ute och rest förstår jag. Nej lägga av tror jag aldrig jag gör, det är alldeles för roligt för det. Höga siffror bryr jag mig inte om men det är kul att få igång en diskussion.

Anonym sa...

Sommaren är kort - det mesta regnar bort... men vad gör det? Regn är också sommar, gräset är fortsatt grönt och blommorna frodas. Jag slipper vattna så mycket ute... Naturen sköter om det själv mestadels.

Allt har sin tid. Sommar, ledighet, livsnjutning, tv och bloggande. Det blir när det blir. Kram Maud

Evas blogg sa...

Måddan: Men idag regnar det inte! Vilken sommardag! Och visst är det så, var sak har sin tid. Kram!

eva sa...

Äsch, det är för att det är sommar, folk sitter inte lika mycket framför datorn, bra va?
Snart är det höst,man är inne mer och då blir det bloggläsning och bloggskrivning. Jag bara går till mig själv.
Kram i solen!!

Vonkis sa...

Har varit likadant här, har nästan inte blivit något bloggande alls och inte har jag läst eller kommenterat hos så många andra heller. Men när hösten kommer, då brukar blogglusten komma tillbaka :-)