fredag, juni 05, 2009

Studentyra

Så var det åter dagen för vita mössor och lastbilsåkande. Glada studenter. Fulla studenter. Förväntansfulla studenter. Släkt och vänner. Plakat och blommor.

För två år sedan tog vår yngsta studenten. En otroligt varm och vacker dag. För fyra år sedan var det sonens tur, också det en vacker dag. För sju år sedan tog vår äldsta sin student, en mycket varm dag.

Det har varit fina dagar alla tre. En vändpunkt i livet. Ett avslut som har firats med god mat och dryck, släkt och vänner.

Ikväll är det åter dags att fira, denna gång några vänners dotter. I morgon en annan.

Förväntningar och glädje.

Och som jag skrivit på de kort jag skall ge till tjejerna:

Gå inte dit vägen leder. Gå där det inte finns någon väg - och lämna spår.


14 kommentarer:

Madicken sa...

Mycket fint budskap!

Annika sa...

Ja, tänk vad tiden går... Tre år sedan min yngsta tog studenten. Systerdottern tillika mitt gudbarn går ut 9:an nu. Tur att det är bara jag som inte blir äldre! ;-)

londongirl sa...

Vackra ord och paket! Vilken glädje att få såna.
Hoppas ni hade vackert väder också på studentdagen!

Klimakteriehäxan sa...

Mina ungar och dina två yngsta fick vit mössa samtidigt. Visst kan man sakna det - lite?! Ja må de leva uti hundrade år! Med en ljusnande framtid! (jag ska uppvakta inte mindre än fem studenter i årets kull)

Anonym sa...

Eva, jag älskar din text som skall vara på kortet, jättefint!

Bloggullet sa...

Superbra text, säger massor.

Studenten är så förknippad med blommor,blad och glädje. Jag har nog inte någon student att fira förrän min son förhoppningsvis tar den om ungefär sex år.
Ha en fin helg.
Kramar

Evas blogg sa...

Madicken: Ja visst är det! Jag hittade citat på nätet och fastnade för det.

Annika: Ja så resonerar jag också, barnen blir äldre men inte jag :)

Londongirl: Orden är kloka (men inte mina), paketen har jag knåpat ihop själv. Jag älskar att fixa fina paket och göra kort. Kan hålla på hur länge som helst med det, om jag har tid. Nej här är det regningt och kallt, tråkigt för studenterna men vi hade det varmt och gott inomhus. Och studentskan verkade inte så bekymrad över vädret.

Klimakteriehäxan: Ja visst var det roligt att fira barnen? Även om det var mycket att fixa innan så var det jätteroligt. Oj, du hade då verkligen många att fira. Hann du med alla på samma kväll? Vi fortsätter firandet i morgon.. Studentska nummer två har gått skidgymnasiet på annan ort så hon ska fira i morgon, vilket var bra för oss, nu hade vi god tid att fira nr 1 ikväll.

Marskatten: Jag kan ju tyvärr inte säga att det är min text, jag har citerat. Men visst säger den mycket?

Bloggullet: Ja visst gör den?! Då har du ett tag kvar. Det är en rolig dag att fira så du har något att se fram emot. Tack detsamma önskar jag dig!

Eva Swedenmark sa...

Jag tycker om texten på ditt gratulationskort - den tar jag till mig.För mig är det mycket högtid och vemod i studenten, ett avslut, början på något nytt. Men känslan av högtid minskar när flak efter flak med alltför berusade studenter vrålande kör genom gatorna i Stockholm. De ser inte ut att ha roligt, de är inte så roliga att se. Det känns som något som blivit slentrian.

Vonkis sa...

Tänk att det finns så mycket smarta grejer att säga, det gäller bara att komma på dem.

Bloggblad sa...

Det är 11 år sen min yngste studentade... men som väl är har vi vänners barn att fira, det känns tomt med en försommar utan student.

Kloka ord! Vems är dom? (Jag trodde förstås de var dina, du är ju klok.)

"Vår" student önskar sig bara pengar. Inte riktigt så kul att slå in...

Christina sa...

Jättefina ord "på vägen" :)
Och så fina inslagningar du har gjort. Det är alltid lika roligt att få presenter där man ser att ngn har lagt ner lite möda och omtanke.

I år hade studenterna väldigt dåligt väder, men det kanske blev ett nyktrare firande pga av det. Inget ont som inte...osv.

Evas blogg sa...

Eva: Ja det är en klok text. Jag tycker också att det är en fin högtid men känner som dig att det är trist att se alla fulla ungdomar skräna på flaket. Det förtar den fina högtiden.

Vonkis: Ja det är ju det!

Bloggblad: Ja visst är det fint att man har vänner som började lite senare! Tack ska du ha! Det stod inte vems orden var, googlade på studentvisdomsord och fann dessa på någon sida (minns inte var). Fast man kan göra roliga paket innehållande pengar också.

Christina: Tack ska du ha! Ja det tycker jag också men tycker det är kul att ge bort fina paket också. Och pysslandet med inslagningen är så kul! Nej kallt och regnigt var det igår. Inte alls kul.

Elisabet sa...

Alla har redan sagt allt .., så jag bara nickar instämmade ..-))

Nick-nick.

Evas blogg sa...

Elisabet :)