tisdag, februari 24, 2009

Blivande bröllop

Bröllop är positivt. Bröllop är förknippat med hopp och glädje, oavsett om man är en blivande drottning eller ej.

Men detta enorma mediauppbåd för en förlovnings skull, nej det förstår jag inte. Och det här är bara början.

Jag säger grattis till alla veckotidningar! Nu har ni något att skriva om under en lång tid framåt.

Och “en kvinna av börd får sin man av folket”, som vår stadsminister uttryckte det idag.

Härligt,
att även folket får vara med på ett hörn !

17 kommentarer:

em sa...

Ja, suck...
Tror inte att jag sagt hur fin din vinterbild här ovan är.
Margaretha

Anonym sa...

Jag tycker det är underbart!
För en gångs skull är jag glad att jag varit hemma idag och har kunnat frossa i mediebevakningen kring Victoria och Daniels förlovning.
Rojalist som jag är tror jag att detta kommer att stärka monarkins ställning i Sverige.
De som förespråkar rebublik i Sverige kommer naturligtvis att hänvisa till ökade kostnader för staten, m.m. i smaband med deras bröllop, men vem säger att det hade varit gratis bara för att vi hade haft en president?

Evas blogg sa...

em: Tack ska du ha!

Marskatten: Kostnaderna kan nog vara desamma men jag är så totalt ointresserad av kungafamiljens liv och leverne. Därför blir jag så less när mediabevakningen är så stor och alla nyheter upptas av denna förlovning. Men jag vet att ni är många som är intresserad av detta, vilket jag har full respekt för. Våra intressen är olika och så måste det få vara. Jag behöver ju inte titta på TV eller läsa vad som skrivs.

Anonym sa...

Eva - så synd...jag trodde vi tyckte lika där. Men där ser man. Jag gillar verkligen vårt kungahus.

Christina sa...

Jag skulle önska att vi hade en lika färgstark drottning som dom har i Danmark, som röker cigarr och målar tavlor och INTE läser innantill på textlappar...då...kanske...att jag skulle bli en liten pyttesmula rojalist;)

Men det här kan jag inte uppbåda något som helst intresse i.

Snygg header Eva, det mest upphetsande idag , tycker jag :D

Evas blogg sa...

Marskatten: Ja ni är jättemånga som gillar kungahuset och det är gott så. Jag vet inte varför men jag har aldrig varit så mycket för allt det pråliga och stela (som jag tycker det verkar vara).

Christina: Hahaha härligt att min header är upphetsande :)! Ja visst var det pinsamt när drottningen läste innantill på en liten lapp, som hon försökte dölja!

Anonym sa...

Klart dom måste ha lappar - vilket liv det skulle bli om de sa fel eller hoppadé över något! :)
Å nu är det ju i allafall en bransch som kommer att överleva i dessa bistra tider - tidningarna! Både kvälls- och veckopress kommer att skriva drösvis med artiklar om detta!
Å Ockelbos turistnäring kommer att gynnas!
Å Reinfelt tjänar nog på't han också - annars hade han väl aldrig godkänt det?!:)

Anita sa...

Jag håller med dig Eva. It´s tooo much!! Och vad kommer inte att bli?? Ett helt år till att börja med och sedan. Uj, uj..

Men Viktoria känner jag lite för. Hon är trevlig och empatisk. Synd bara att hon har tvingats in i sin roll.

Annika sa...

Ja du, Eva!!! Det är ganska skönt att inte bo i svedala just nu för jag kan tänka mig hur SNACKET går!! Alldeles för mkt. OCH det ska snackas i över ett år till. Kunde dom inte satsat på att gifta sig i sommar istället??
Nåja, lite KUL är det ju!!! Kungabröllop och glam!
Men ja...
Jag förstår PRECIS vad du menar...

Annika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
cruella sa...

Pråligt och stelt var ordet sa Bull. Jag har av olika skäl bevistat tillställningar där man ska rada opp sig och hälsa på kungaparet. Något så sorgligt! Små dockor, man skönjer inte en människa av kött och blod där inne

Den som tror att republikaner ojar sig på grund av kostnader tar grundligt miste. Det handlar om demokrati och allas lika värde, inget annat - en princip således. Det har inget som helst att göra med om de nuvarande kungligheterna är gulliga eller inte.

Anonym sa...

Jag är redan trött på deras förlovning och den ska hålla på drygt ett år till - kill me now! ;)

Evas blogg sa...

Annika bakom: (fast det är väl framför ?!) Ja nog blir det många som tjänar på detta. Men jag är less redan.

Smulan: Ja det verkar vara en fin tjej, som säkert inte har det så lätt alla ggr. Vilket liv hon lever! Men en sån stor affär av en förlovning, det förstår jag inte.

Annika: Ja ÖVER ett helt år dessutom!

Cruella: För mig är det en främmande värld, som inte tilltalar mig särskilt mycket. Konstlad på något vis.

Sara :)

Vonkis :)

Tankevågor sa...

Tycker bara att det måste vara så himla skönt för dem att få visa sig tillsammans och öppet visa sin kärlek! Helt obegripligt att de inte kunnat få det tidigare!

Evas blogg sa...

Londongirl: Ja hela "apparaten" kring detta verkar vara så tunggrodd och stelbent. Som om man färdas långt tillbaka i tiden.

Ingela sa...

Jag kan hålla med om många av synpunkterna ovan, men jag blev ändå lite rörd. För att hon var så uppenbart själaglad, kär och lycklg. Jag hade blivit glad för hennes skull vem än hon varit.

Evas blogg sa...

Ingela: Ja om man bara ser till henne och hennes kille och deras kärlek känns det så fint. Två unga människor som är kära, som ser fram emot sitt bröllop. Men det är allt runt omkring som jag tycker blir bara för mycket.