lördag, december 13, 2008

Lördag på Frösön


Åter en vacker vinterdag. Minus 18 grader här utanför fönstret. Jag har bakat ett pepparkakshärbre, som blev tjockt och fult.

Makens öl har frusit på balkongen. Själv dricker jag timjan te, då halsen värker och förkylningen ligger på lur.

Nu väntar glöggkväll med vänner.

10 kommentarer:

Panter sa...

Jisses vad vackert!
Hoppas att det inte blir mer av förkylningen. Jag känner så igen mig i ditt förra inlägg och är väldigt glad över att båda mina flickor har fått vara Lucia, när de velat.
Trevlig glöggkväll!

Evas blogg sa...

Panter: Tack. Ja visst kändes det bra när barnen fick vara precis vad de ville, oavsett om det var lucia eller tärna eller tomte eller...

Dragos sa...

Helt underbar bild! Gillar den väldigt skarpt.

Ha en trevlig Lucia

mossfolk sa...

-18 och sol ser jag. Det låter alldeles fantastiskt om än väldigt kallt. Förkylning lät dock mindre trevligt, hoppas att den drar sig tillbaka!
Och se det som att det ska väl synas att pepparkakshuset är hembakat ;)

Vonkis sa...

Sverige är verkligen ett avlångt land. Här har det kommit snöblandat regn, fryser det på inatt blir det inte roligt för bilisterna i morgon.
Mynat och rosente är också väldigt skönt när det kliar i halsen, och tydligen ska kamomillte vara bra mot infektioner. Krya på dig.

Evas blogg sa...

Dragos: Tack ska du ha och tack detsamma :-)!

Mossfolk: Ja lite väl kallt kan jag tycka. Ja vi får väl se hur pepparkakshuset blir, har inte satt ihop det än. Jag kurarar mig på alla sätt och vis.

Vonkis: Usch, då har jag hellre mkt snö än isiga, hala vägar. Här biter det bra! Ja mynta är fint för halsen. Tack ska du ha!

londongirl sa...

Men vad kallt ni har! Synd på makens öl som frös.
Här har det bara blivit vanliga pepparkakor inget hus än. Jag brukar drömma om att jag någon gång ska baka vår lilla ö med hus, bryggor och allt....men det är kanske för svårt? ;-)

Krya på dig! Te brukar vara bra...

Det Mörka Hotet sa...

Minus 18 grader - lever vi i samma land...?

Krya på dig och hoppas halsen blev bättre efter er glöggkväll!

Evas blogg sa...

Londongirl: Hahaha makens öl har tinat efter vistelse inomhus :-) Inte så livsviktigt egentligen mest som kuriosa i texten. Det låter som ett roligt pepparkaksprojekt. Jag tror man kan bygga det mesta, bara man har en bra det, vilket jag inte hade - stenhård och svår att kavla tunt. Tack ska du ha. Ja te i massor, med honung i, det brukar vara fint.

Samuel: Ja ibland kan man undra. Fast idag är det bara minus sex grader. Jodå halsen är bättre efter varm och fin glögg :-)

Vonkis sa...

Du har något att hämta hos mig!