måndag, december 22, 2008

Julstressen hoppar vi över

Det var många år sedan jag kände det som många människor talar om den här tiden, nämligen julstress.
Vad det beror på?

Svårt att säga. Kanske beror det på: Vi har inte så mycket att städa. Jag pyntar inte särskilt mycket. Lagar inga mängder mat. Fixar julklapparna i början av december. Pluggar bara halvtid.

Vi har det i alla fall ganska så lugnt och skönt. Jag och döttrarna spelar Uno, sitter vid var sin dator, dricker kaffe, tvättar. ... I morgon ska granen kläs och dammsugaren ska köras ett varv. En sorts sill ska läggas in och några sallader ska tillredas. För övrigt så har lugnet lägrat sig över hemmet på Frösön.

Ikväll fick jag besök av min barndomsväninna. Under alla år som vi har känt varandra (börjar bli ganska många nu) så byter vi julklappar. Inte nog med att hon kom med en julklapp, hon hade även med sig rullrån och en underbar morotskaka med saffranskräm på.


Den smakade bra tillsammans med julkaffeblandningen.
Tror det får bli en promenad i morgon!

6 kommentarer:

Madicken sa...

Låter bra! Julgran har jag inte haft sen ungarna bodde hemma. Plats har vi inte heller...Vi har knytis hos mina föräldrar hela bunten - de har ju hus och plats. Fast vi firar på juldagen eftersom jag jobbar på julafton, både krubbgtj o nattens gudstjänst.

blyger sa...

Morotskaka med saffranskräm!!! Sansöst lyxigt!!! Njut! :D

Marron sa...

ville bara säga att jag blir så glad av att läsa din blogg och se alla bilder, jag bodde på frösön för ett par år sedan och din blogg väcker så fina minnen! många kramar och god jul!

Det Mörka Hotet sa...

GOD JUL, Eva!!!

Nu är jag faktiskt klar med allt, har bara kvar att slå in de sista juklapparna - killar kan, vet du: kram! :-)

Anonym sa...

Det är svalkande att komma in på din blogg och läsa att du inte är stressad och inte har tio miljoner projekt på gång. Man kan mysa ändå, och mår nog bra så mycket bättre av en lugn men måttlig jul, än en utsliten karnevalsjul.

Evas blogg sa...

Madicken: Varmt lycka till med juaftons arbete. Hoppas du sen får fina, vilsamma dagar!

Blyger: Jag njuuuuter!

Marron: Men så roligt att du tycker det! Och välkommen hit! Tack detsamma önskar jag dig!

Samuel: Och jag önskar dig detsamma. Stor julkram till Dig!

Matidla: Härligt att du tycker det! Ja stress håller jag mig borta ifrån, försöker i alla fall. Önskar dig en fin julhelg!