måndag, oktober 27, 2008

Det regnar i Linköping

Natten, sittande på ett tåg, gick förvånansvärt fort och bra. Klockan sex i morse anlände vi till ett mörkt och kallt Linköping.

Nu har vår yngsta gett sig iväg på en föreläsning och jag "leker student", vilket innebär att jag sitter vid datorn i dotterns studentrum. Utanför fönstret ser jag ungdomar ge sig iväg ut i den nya dagen. Regnet smattrar mot fönsterblecket och om en timme ska jag ta bussen in till city.

För tjugo år sedan, nästan exakt i denna stund, plockades vår yngsta ur min mage, efter ett planerat kejsarsnitt. Vårat tredje barn var fött och som mamma kände jag mig trygg och lugn, något som märktes på den yngsta redan i tidig ålder. Hon fann sig i det mesta, inga större åthävor, livet bara flöt på. Alltsedan den dagen hon började skolan har hon gillat den, inte en enda dag har hon sagt att hon inte vill gå till skolan. Och nu läser hon själv till lärare, i en stad långt borta, där jag har glädjen att få befinna mig just idag.

Den dag, när hon för 20 år sedan, mötte världen.

Grattis till Dig vår yngsta!

7 kommentarer:

Anonym sa...

ha en fin dag i Linköping du! Och gratta dotra! Köp nåt färgglatt i city!
Kram Maud

Annika sa...

Vad roligt! Gratta din flicka! Så roligt att hon alltid gillat skolan, och att hon nu själv ska bli lärare. Jag har också glädjen att ha en dotter som aldrig, aldrig sagt att hon inte vill gå till skolan (det var annat med mig, hehe).
Ha det jättemysigt nu!!

Emelie sa...

Välkommen till Linköping :)
Det har verkligen varit aprilväder här idag! :)
Hoppas du och din dotter har det fint på hennes födelsedag.
Själv ska jag snart bege mig ut i höstmörkret för att åka på knytis hos en vän i Ryd!:)

Evas blogg sa...

Maud: Tack! Njae nåt färgglatt blev det inte. Letade efter en kjol men det verkar inte som om det finns för oss lite mer, tja vad ska jag säga, rundnätta.

Annika: Tack. Ja det blev en mysig dag men nu är vi trötta. Ja visst är det härligt när de gillar skolan!

Emelie: Tack ska du ha! Ja eller hur, ömsom regn ömsom sol. Men tänk att vi befinner oss i samma område ikväll!

Det Mörka Hotet sa...

Grattis från grannstaden!


Samuel

Evas blogg sa...

Samuel: Ska hälsa henne det!

Emelie sa...

Ja, i går kväll var vi nog inte många 100 m från varandra. Så stort är ju inte Ryd. det är lite coolt faktiskt. Lite surrealistiskt att se min stad på din blogg :)