lördag, augusti 16, 2008

Söndag morgon i Ryd / Linköping. Jag kan lugnt påstå att det är betydligt tystare här ute nu än vad det var igår kväll. Dotterns studentrum ligger nära områdets pub och där var det livat igår kväll.

Nu är alltså vår yngsta på plats och hennes föräldrar har klämt in sig i rummet över natten (själv ligger hon på en gummimdrass i den pyttiga hallen). Natten som kommer får hon vara ifred i sitt nya rum, sitt nya liv, då ska vi bo på vandrarhemmet i city. Nu väntar en dag med: IKEA besök, bussinformation, kolla in var stan och universitetet ligger.

Nästan så jag skulle vilja vara ung igen.

Bara nästan.

Insåg igår hur långt norrut vi bor och ändå bor vi i mitten av Sverige. 72 mil har vi till vår yngsta och 90 till vår äldsta. Sonen har vi fortfarande bara 2 km till (underbart!). Insåg även (igen) hur mycket skog vi åker igenom innan vi kommer till mer tätbefolkade regioner.

Nu ska vi kolla in Linköping.

Uppdatering: Vi var på IKEA 11.00 och då var det hur MYCKET folk som helst där redan. Väldigt många medelålders föräldrar med ett barn i 20-årsåldern. Kan det vara universitetsstart månne?!

18 kommentarer:

Vonkis sa...

Nära puben i StudentGettot, käre värld. Hälsa IKEA från mig och vinka när/om ni åker förbi Norrköping.

londongirl sa...

Vilka avstånd det blir när landet är så där långt som vårt.
Hoppas hon kommer att trivas i L-köping.
IKEA är en affär som jag blir alldeles matt av att gå i bara tio minuter! Men ibland "måste" man ju. Lycka till!

Evas blogg sa...

Vonkis: Har du varit här i Ryd? Ja nog är det ett studentgetto allt. Och visst hade det kanske vari bättre att slippa bo granne med pubn men men..det kan nog bli jättebra ändå. Ja IKEA var lite kaos. Vi åker nog inte förbi N-köping, åker vägen västerut o sen uppåt. Ja jisses i morgon blir det samma låååånga väg, fasst noröver.

Londongirl: Ja det är helt otroligt vad långt det är!! Ja det verkar vara trivsamt här, så långt vi har sett. Ja visst är det jobbigt på IKEA? Vi var där leva ändå så fullt av folk. Tur att vi inte skulle ha så mkt.

Vonkis sa...

Nej, har faktiskt aldrig varit där själv men har hört många många historier om platsen :-)

Evas blogg sa...

Vonkis: Går det vilt till?

Anonym sa...

Hoppas dottern kommer att trivas, både med boendet och studentlivet i Linköping.

Jag ser fram emot ett Ikea besök, det blir nog under nästa månad, när de flesta har sprungit av sig efter katalogen har kommit ut...

Evas blogg sa...

Marskatten: Kanske därför det var så mkt folk där. Om det ärlugnt kan jag också gå där ngn timme men jag blir helt matt när det är mkt folk.

Emelie sa...

Du skulle sett Ryd 1 augusti när det var "första inflyttningsdagen". Sjukt mycket folk. Jag riktade ett tack till han däruppe för att jag hyr via kommunala bostadsbolaget i stället för studentbostäder ;)
Hann du sen något mer av Linköping än IKEA och Ryd? Det är en väldigt vacker stad :)

Madicken sa...

IKEA bör man besöka på måndag fm om man vill slippa köer. Själv får jag spader av att gå där efter alla turer som blev då jag bodde i stan. Jag rekommenderar Domkyrkan istället...

Evas blogg sa...

Emelie: Kan tänka mig att det är fullt ös där när det är fint väder och alla är ute. I lördags kväll fick vi ett smakprov. Vi skulle vandra runt i stan igår men i det ösregnet valde vi att köra runt lite. På kvällen bodde jag och maken på vandrarhemmet mitt i stan så då tog vi en promenad, bl a till Domkyrkan, som var SÅ stor! Var i stan bor du?

Madicken: Har du bott i Linköping? Jag tycker inte heller om att trängas på IKEA en söndag men denna gång var det nödvändigt, enda dagen så att säga. Vi såg domkyrkan på utsidan sent igår kväll. Insidan får besökas nästa gång.

Vonkis sa...

Sannerligen, det säger jag eder. Villt går det till i Ryd.

Evas blogg sa...

Vonkis:-) Men efter en dag verkar dottern tycka det är jättebra! Nollning två veckor och fest mest varje kväll. Oj,oj,oj. Fast jag har själv bott i studentrum (i Umeaå) och jag vet hur det kan vara och jag gillade det:-)

Bloggblad sa...

Nu har jag rådbråkat minnet. Alsättersgatan 5A:27 bodde jag på.

När jag åkte förbi för nåt år sen, såg jag att de byggt på en våning lite här och där... de flesta var 2-vånings då... fast mitt hade 3.

Evas blogg sa...

Då bor dottern inte långt från där du bodde. Ja de har byggt på en våning till. Väldigt lummigt och välordnat tycker jag det var där.

Emelie sa...

Ja domkyrkan är UNDERBAR, och STOR :) Det är häftigt att fira högmässa där på söndagar.
Jag bor ungefär mitt emellan Ryd och Centrum i ett område som heter Åbylund, som ligger i anslutning till Gottfridsberg. Det kanske itne säger dig så mycket, men det är jättemysigt i alla fall.

Evas blogg sa...

Emelie: Nej jag känner inte till området men vet nu ung. var det ligger. Ja nog blir det ett besök i domkyrkan nästa gång jag kommer ner. Men nog är den väl lika stor som Uppsala domkyrka?

Emelie sa...

Mm, jag tror att Linköpings Domkyrka är några meter kortare än Uppsalas eller nåt sånt. Dvs ingenting i sammanhanget. Det är sveriges kyrka no.2 i storlek tror jag bestämt (uppsala är ju störst).

Evas blogg sa...

Emelie: Tack för info! Jag förstod att den inte är en av de mindre, av storleken att döma.