tisdag, augusti 12, 2008


När vi kommer hem på måndag kväll är vår äldsta här och möter oss i dörren. Tänk vilken lycka! Hon som har jobbat och slitit medan sommaren har pågått utanför fönstret. En av alla fattiga studenter i en dyr storstad som inte kan ta sommarlov på grund av ekonomin. Nu har hon två veckors välbehövlig ledighet innan studierna börjar igen. Jag hoppas vi kan njuta av varma sensommardagar. Äta surströmming i stugan. Diskutera livet. Gnabbas lite :-).


Två veckor tillsammans.


Lycka.

11 kommentarer:

Vonkis sa...

Åh, surströmming...

Evas blogg sa...

Vonkis: Ja nu längtar man!

Det Mörka Hotet sa...

Hoppas ni får rå om varandra och kan ladda batterierna tillsammans!

Evas blogg sa...

Samuel: Tack ska du ha!

Emelie sa...

Det låter mysigt det där!

Angående kyrka i Lkpg så finns det ju en del att välja på. För egen del går jag helst i kyrkan antingen i Domkyrkan eller i Tomaskyrkan (som tillhör domkyrkoförsamlingen) för att jag har många goda vänner där, det finns goda predikanter och jag upplever höga tak och låga trösklar. Annars har jag hört mycket bra om Mikaelskyrkan som ligger i Ryd. Jag har en godvän som trivs väldigt bra där och så är jag bekant med en av prästerna som jobbar där. Men ändå, det är något väldigt speciellt att fira högmässa i den stora Katedralen. Den vackra altartavlan bidrar liksom till en högtidsstund. Om man inte orkar gå upp på morgonen så kan man besöka St Lars som har sin huvudgudstjänst kl 18, det är också en väldigt trevlig kyrka :)

bollebygdsbo sa...

Surströmming har jag ätit en gång och jag tror att det räcker för min del. *ler*

Evas blogg sa...

Emelie: Tack snälla du för info! Ja det är alltid något speciellt med domkyrkor. Och vår yngsta kommer att bo alldeles granne med Mikaelskyrkan. Tyvärr tror jag inte jag hinner med något kyrkobesök denna gång (då så mkt annat ska fixas). Men nästa :-)

Bollebygdsbo: Hahaha, ja det kan vara så om man inte är uppvuxen med läckerheten :-). Tror det är något man måste lära sig att äta och kanske ha en lång relation till. Det blir ju mkt som en tradition, i augusti äter man surströmming.

Susjos sa...

Mums för surströmming! Ser så fram emot premiären!
Ha det så bra med dottern!
Kram!

Bloggblad sa...

Personalen i församlingen bjuder på surströmming om ett par veckor, jag är visserligen inte anställd, men bjuden ändå (trots att det inte blir rapport i f-bladet)

Evas blogg sa...

Susjos: Ja visst är det gott?! Tack ska du ha och välkommen hit!

Bloggblad: Linköpings församling?

Evas blogg sa...

Bloggblad (P.S): Hur långt är det mellan där du bor och L-köping?