lördag, maj 10, 2008


Pingstafton. Vädret visar sig från sin allra bästa sida. Nu ska jag arbeta några timmar men sen ska jag ta med mina föräldrar till stugan.

Min mamma ska få sitta där och titta på täcket av vitsippor. En blomma som, för henne, är så viktig. En blomma som skänker henne minnen ifrån barndomen.

Jag ska plocka en stor bukett vitsippor till henne. Och ikväll kommer hon att se på blommorna och minnas tillbaka. Minnas en liten tös som plockade blommor till sin mamma. Trots enkla förhållanden med tretton personer i hushållet, var där alltid rent och snyggt. Och just vid denna tid på året, fanns där alltid vitsippor i en skål på bordet.

Det ska hon få i år också.

Min mamma.

10 kommentarer:

Vonkis sa...

:-)

londongirl sa...

Nu blir det lite fuktigt i ögonen här...min mammas älsklingsblommor var vitsippor och på hennes födelsedag i maj fick hon alltd en sån bukett av mig.

Så fint av dig att du tar hand om din lilla mamma! Ha det gott!

Jämtlandstösen sa...

Så fina vitsippor:-) Och vilken härlig dag det blev idag, hoppas ni fick en fin dag tillsammans:-)

blyger sa...

Jag gillar vita blommor, men skulle jag komma i närheten av min mor med några sådana så skulle jag inte bli populär, kan man säga... Hon avskyr vita blommor! Jag försöker förklara det vackra med symboliken den vita färgen osv. men... Liljekonvaljer på hennes stora jämna födelsedag var så att säga... en ouppskattad gåva... (inte från mig, dock...)

Gunnel sa...

DEt är något visst med vitsippor. Vad glad din mamma kommer att bli. Vet du...björkdungar med en matta av vitsippor...då är det oslagbart vackert

Cecilia N sa...

Min pappas blomma var liljekonvalj. Då fyllde han år.

Madicken sa...

Så fint och hoppas dagen blev minnesvärd!

Evas blogg sa...

Vonkis:-)

Londongirl: Tack detsamma! Ja det kändes nästan vemodigt i år, ser hur skröplig hon är och tänkte på att det kanske är den allra sista vitsippsutflykten. Åh vad fint att få sin älsklingblomma på födelsedagen, en vildväxande sådan.

Jämtlandstösen: Ja visst var den underbar! Och ja vi fick fem timmar tillsammans i solen. Mina föräldrar njöt av tystnaden, ja förutom fågelsång.

Blyger: Så tråkigt att hon inte tycker om vita blommor, som är något av det vackraste som finns. Vilken är hennes association till vitt?

Gunnel: Ja visst är det? Spelar ingen roll om hägg eller syren eller körsbär blommar, vitsipporna slår allt annat, tycker jag. Och ger inte allergiska reaktioner :-)

Cecilia: Ja det är en vacker blomma det också, mycket.

Madicken: Ja det blev den verkligen. En märklig känsla, så många minnen satte fart inom mig. Känns som om tiden med mina föräldrar är dyrbar nu.

Madicken sa...

Den dyrbara tiden, jo det känns igen..

Evas blogg sa...

Madicken: Ja tänk att den känns mer och mer. Så stark. Och jag är glad över den känslan. Rätt som det är blir det för sent för dessa stunder.