torsdag, mars 27, 2008

Vi fick ett brev idag..

..innehållande en bok av vår äldsta. På första sidan stod det skrivet:

Till mamma och pappa. Tack för att ni besitter de 2 viktigaste egenskaperna föräldrar kan ha: En osviklig tro på sitt barns förmågor och modet att låta sitt barn gå sina egna vägar.

Kärlek E

Just nu befinner sig hon, vår äldsta, på ett releaseparty. Just nu står hon på en scen och läser texter ur sin första bok.

Hennes mamma sitter i ett rum, i en stad långt bort och gråter av stolthet. Äntligen stod prästen i predikstolen, skrev Selma Lagerlöf en gång i tiden. Äntligen stod dottern på en scen, skriver jag. Just nu i denna stund, är hon där hon hör hemma.

Varma, kärleksfulla tankar sprider sig från Frösön till en klubb på Västkusten.

18 kommentarer:

Emelie sa...

Apropå frågorna ang Linköping i min blogg... Jag skulle råda till att undvika områdena Skäggetorp och Berga. Jag skulle inte gå ut själv där på kvällen, det är ganska ruffiga och otrevliga områden. Ryd - där det ligger massa studentbostäder undviker jag av just den anledningen.

Själv ska jag satsa på att försöka få tag i ett korridorrum i området flamman som ligger mer centralt. Det får man via www.studentbostader.se. Lambohov är också ett väldigt härligt område, mest radhus men där finns också studentlägenheter, det ligger nära universitetet men ca 5 km från centrum. Det går bra med bussförbindelser och det finns fina cykelvägar. Det är ganska natur nära också om man är ute efter det.

Jag tror inte det är jättesvårt att få tag i bostad, men jag har ju aldrig prövat förut. Skulle det visa sig alldeles omöjligt så kan man prova Norrköping också, det går bussar mellan de båda Campusen som är gratis för studenter, och tar ca 45 min.

www.stangastaden.se är annars det kommunala bostadsbolaget, där kan man hitta lägenheter ganska billigt. Linköping är inte så speciellt stort heller utan det mesta finns det cykelavstånd till.

Om det finns fler frågor så hör gärna av er så ska jag svara så gott jag kan! Det finns frågor jag kan svara bättre på än bostadsfrågor :)

Hoppas er dotter hittar ett bra boende.

Evas blogg sa...

Emelie: Tack snälla du för fin information! Så värdefullt när man inte vet något om stan. Har hälsat henne att hon ska söka flamman!

blyger sa...

Gripande brev hon skrivit, dottern!

Evas blogg sa...

Blyger: Ja visst är det? Och gissa om jag blev stolt och rörd?!

Bloggblad sa...

Grattis till bokutgivningen! Det är inte lätt att komma så långt.

Jag håller med Emelie - men min dotter bodde flera år i "Skägget" i ett lugnt "kvarter". Så det är inte bara fasa att bo där. När jag bodde där, var det nybyggt, HSB, och lite fint att bo där. Konstigt vad det ändras...

Ryd bodde jag i som student, studentområdet var jättelugnt då när det var nytt...

Madicken sa...

Underbart :-)
Men Emeli, jag har bott i över 20 år i Skäggis o trivts. Men jag vet att det blivit mer utslagning i vissa delar nu. En helt underbar kyrka finns där dock och då menar jag de som arbetar där...

Elisabet sa...

Åååå, jag förstår att det värmer mammahjärtat!!

Marskatten sa...

Jag blev rörd...klart att Mamma är stolt!

mossfolk sa...

Då får man gratulera till bokutgivning!
Vad jättefint hon hade skrivit!

Evas blogg sa...

Bloggblad och Madicken: Oj, nu blev det förvirrande här. Men när det kommer till dagen för bostad kanske det inte finns så mycket att välja på. Då kanske hon måste ta det hon får.

Elisabet: Ja mycket!

Marskatten: Ja det är hon verkligen!

Mossfolk: Jag ska hälsa hnne det. Ja visst var det? Ibland undrar man ju hur man har uppfostrat sina barn och detta blev ett av svaren. Ett mkt positivt sådant.

Emelie sa...

Madicken: Ja, det var ju väldigt mycket min personliga syn. Skäggetorp kan säkert vara bra på sina ställen. Det tror jag säkert, och jag vet att det är ganska fint också, mormor bo där. Jag skulle nog ändå inte vilja bo där.

Emelie sa...

Jag funderar på det där med olika boenden i Linköping på min blogg idag, efter de olika åsikterna här. Läs gärna! :)

Evas blogg sa...

Emelie: Jag går in och läser!

den äldsta sa...

åh tack vad fint. och ja hon var där hon hör hemma och det var helt fantastiskt. tack till er som grattat till boksläppet.

Annika sa...

Så härligt!!! Det är så sant att man alltid ska tro på sin barn, uppmuntra i allt dom vill göra. Min dotter vill ju bli skådis, och självklart stöttar jag henne, uppmuntrar och hejjar på, trots att jag vet att det är en benhård branch...
SÅ roligt för din dotter!!!! KLART att du är stolt!!! Helt klart! Grattis till er båda!

Gunnel sa...

Vilken skön känsla det måste spridas i din och din makes kropp...och lite stolthet kan jag tro :O)

Evas blogg sa...

Den äldsta: Underbart när man får uppleva dessa fantastiska stunder! Kram till dig.

Annika: Tack ska du ha! Ja visst vill man uppmuntra sina barn. Och det är härligt när man ser att det går bra, att de som de är duktiga på uppskattas.

Gunnel: Jajamen, bädde delarna!

Celia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.