lördag, mars 15, 2008

Idag kom en glad tjej in till mig i butiken. En tjej som hälsade på mig lite då och då före jul. Sedan flyttade hon till en av våra sydligare städer för att plugga. Hon strålade, verkade verkligen trivas med livet i nya staden och som student. Vi kom att prata om kyrkan och hon sa:
"Vet du, redan efter andra gången i den kyrka jag besöker, frågade de om jag ville jobba som gudstjänstvärd. Har du hört?!"

Ja jag hörde och blev så otroligt glad. Glad för hennes skull och att det finns församlingar inom Svenska Kyrkan som direkt välkomnar och tar emot nya församlingsbor.

Det finns hopp!

6 kommentarer:

Celular sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
londongirl sa...

Vad roligt att hon dels kom tillbaka till din butik och att hon blev så väl mottagen i sin nya församling. :)

Vonkis sa...

Vad skönt att höra, det finns hopp, som sagt.

Anonym sa...

Måste kännas skönt för en nykompling att få en sådan fråga. På det sättet kommer hon i kontakt med nya människor...härligt.

Kul att hon hälsade på hos dig också...du ser ... du sätter spår

Bloggblad sa...

Ja, antingen det, eller en enorm brist på gudstjänstvärdar... :) (Har vi nämligen här också)

Dessutom har vi brist på POSK-medlemmar! Vi har klar majoritet, men allt färre som orkar ställa upp på olika poster - av ålder alltså!

Evas blogg sa...

Londongirl: Ja hon brukar titta in när hon är här hemma på besök, jättefin tjej och kul att hon vill hälsa på hos mig! Jag blir alltid lika glad när jag hör att människor känner sig välkomnad i kyrkan.

Vonkis: Jepp!

Gunnel: Ja det gör att man VILL komma tillbaka. Tack, man kan ju alltid hoppas att man sätter sina spår:-)

Bloggblad: Jag hoppas det är som jag tänker - en bra församling som SER varje ny besökare. Ja det är många som börjar falla bort p g a ålder. Hur kommer den kyrkliga verks.heten att se ut om några år?!