torsdag, februari 14, 2008

Ny dag

Och nya krafter. Tänk vad ett dygns sovande kan göra susen!

Idag har jag varit på gång riktigt. Lite nya planer på gång när det gäller butiken. Kanske, bara kanske, byter jag till en större (men i samma lokal). En kostnadsfråga men ibland måste man satsa lite, om man vågar.

Jag har dessutom kommit igång med min "Gåramålning" föreställande vårt sommarviste. Måste ha något att visa upp för nu ska här marknadsföras!!

Och nu byter jag ämne:

Är det någon som har ett bra recept på glutenfritt, hembakat nattvardsbröd? I så fall mottages det med tacksamhet här på bloggen.

15 kommentarer:

UllaMona sa...

Härligt att du är piggare igen...det bästa man gör är att lyssna på kroppens signaler...vila när kroppen säger till.
Det är så roligt att gå in i huset där du har din affär...det kommer säkert många turister till sommaren.
Trevlig Helg!

Evas blogg sa...

Ullamona: Ja det är bästa medicinen. Ja vi får hoppas att de hittar dit! Tack detsamma till dig!

mossfolk sa...

Glutenfritt nattvardsbröd var lätt att googla på. Tittahär . (Hoppas nu att det funkar att länka i kommentar, har inte provat förut...)

Blyger sa...

Jag vet att det finns en "prästfru" i en av dina grannförsamlingar som är känd för sitt glutenfria nattvardsbröd. Frågan är om han vill röja receptet...

Evas blogg sa...

Mossfolk: Tack! Det funkade bra! Men tyvärr så är jag ute efter ett stort bröd, det här var flera kavlade. Men tack ändå, för hjälpen!

Blyger: Brukar ju vara hemliga sådana recept. Jag vet en till som är bra på det där men tror hon "håller inne med det". Minns också att vi fick ett recept på Världens Fest i somras men det har jag tappat bort.

Madicken sa...

Sömn är viktigt. Skönt att du fått vila ut. Ha en bra dag!

Annika sa...

Vad skönt att du känner dig bättre, Eva!
Hoppas du får tag på ett bra recept. Turas ni inom församlingen om att baka brödet?
Ha en fin fredag!!

Cecilia N sa...

Jag inser att jag tänkte svara som blyger. Jag har inte varit med och bakat det, men brutit det.

Dock var jag ovan vid att det inte "sög" lika bra som oblater, så jag spillde på mig.

Anonym sa...

Bra att du känner att du fått ny enerig. Redan byta lokal...vad roligt. Planera och dona...du ... det kan göra vem som helst sömnlös så det var bra att du sov och vilade mycket härom dagen

Evas blogg sa...

Madicken: Ja ordentligt med sömn är rena hälsokuren. Tack detsamma!

Annika: Ja nu är man still going again! Nej det brukar vara oblater men kanske, det kan bli ett vanligt bröd, en söndag om några veckor.

Cecilia: Ja just det, nu förstår jag kopplingen :-)!

Gunnel: Ja att fundera tar energi. Jag trodde jag skulle ha det lugnt i min lilla hörnbutik, men tji fick jag :-)! Nya planer på gång.

Cecilia N sa...

Jo jag anade att en extra liten ledtråd kunde vara på sin plats. ;-)

Panter sa...

Vad roligt med nya planer, även om de tar energi. Jag vet precis vad jag ska göra nästa gång jag besöker Östersund( vilket brukar bli varannat år). Ha en fin helg Eva!

Evas blogg sa...

Cecilia: :-) Den var snygg, din ledtråd!

Panter: Tack detsamma! Ja det är mkt i huvudet just nu! Ja du måste komma och hälsa på när du kommer till stan, LOVA!

Vonkis sa...

Vad skönt att du måt bättre igen. Har för mig att jag frågat tidigare men mitt minne är ju inte vad det borde vara. Om jag vill att du sjka göra en gåramålning av vår stuga, hur ska jag då gå till väga? Vill du ha flera bilder från olika vinklar på stugan och, framför allt, vad går ett sådant kallas på?

Evas blogg sa...

Vonkis: Ja när du säger det så...frågade du i höstas men då hade jag inte tid, men nu har jag det! Jag målar i A3 format - akvarell och naivistiskt (ganska i alla fall). Tar gärna emot bilder med olika vinklar, så tar jag ut den bästa. Jag brukar måla med de människor som vistas där och även djur. Jag behöver inte kort på människorna men gärna en beskrivning på dem. Just nu tar jag 12oo kr. oramad. Det kommer att höjas, då jag inser att tavlorna tar så lång tid att måla, med alla detaljer. Hör gärna av dig igen om du fortfarande är intresserad. Du kan mejla: evagrelsson@hotmail.com