lördag, februari 16, 2008

Rätt låt vann

Storbilds TV hos grannen och bägge höll vi på Rongedalsgrabbarna. Lika som bär och med härliga röster sopade de banan med övriga deltagare. T o m schlager Carola fick se sig besegrad. Men inte deppade hon ihop för det: "Vi ses i Belgrad", var hennes kommentar enligt reportaget.

För en gång skull kan jag säga: Rätt låt vann.

Ja nu var det ju två som vann. Sanna N: Minns inte ens hur den lät, m a o ingen som fastnade.

Livet i övrigt: VM går mot sitt slut. Stan kommer snart att återgå till sin normala lunk. Bra för oss som har butiker. Sportfolk är inga shoppande människor, har jag förstått av denna vecka.

Och om en vecka byter jag till en större butik. Min första tanke ska förverkligas, mycket plats för mina tavlor - så att de syns. Och det kommer de att göra, väldigt mycket! En liten sitthörna kommer jag också att ha, med ett bord och några stolar. Provsmak på Rättvisemärkt kaffe är tanken. Kanske ett och annat samtal.

Alla dessa visioner,

som aldrig tar slut.

16 kommentarer:

Vonkis sa...

Sannerlige, det säger jag eder. Heja Rongedal! men det visste du ju redan eftersom du läst hos mig. *fniss*

Ska ta och spana in de fotografier jag har på stugan och fundera lite. Just nu lutar det åt att jag vill ha en tavla.

Dina planer för butiken låter verkligen spännande. Måste se till att jag kan åka uppåt i sommar och spana in den!

Evas blogg sa...

Vonkis: Jepp :-) Fundera du och återkom! Och självklart ska du titta in om du kommer förbi. Jag bjuder på kaffe! Men senare delen av juli är jag bortrest så du får pricka in en annan tid.

mossfolk sa...

Av det vi sett på bloggen!
Min åsikt om Rongedal var ju en aningnens annan. Säkert vinner de hela alltihop nu när jag kommit med så många pessimistiska uttalanden om dem ;)

londongirl sa...

Jag brukar inte titta på de här deltävlingarna. Men igår gjorde jag det när jag fick se att bröderna Rongedal skulle vara med. Tycker de är så duktiga sångare och det var kul att de vann. :)

londongirl sa...

Glömde....Vad roligt att du ska utvidga och få större butik!! Är det i samma affärsgalleria som nu? Jag blir också sugen på att åka upp i sommar och fika med dig. :)

Vonkis sa...

Vi skulle kanske ta och ha en bloggträff där uppe i sommar?

Evas blogg sa...

Mossfolk: Men du kanske hinner ändra åsikt :-)

Londongirl: Ja det är proffsiga killar tycker jag. Ja det är på samma ställe, det nedlagda Systembolaget , flyttar bara inom lokalen. Och det är klart jag bjuder på kaffe om du kommer!

Vonkis: Ja varför inte!!!

Marskatten sa...

Måste säga att jag blev glad när Rogedal blev direktkvalificerade. Deras låt är medryckande och man gläds åt deras entusiasm. Sanna Nilsens låt är jättebra tycker jag, jag fick gåshud när hon sjöng..
Vad spännande det låter med din butik! Synd att det är så långt emellan oss, jag hade gärna velat titta in i din affär.

Evas blogg sa...

Marskatten: Jag tycker ofta det kan vara så att när man hör låtarna efteråt får man en helt annan känsla för dem. Sanna N:s låt minns jag inte ens men kanske tycker jag om den om jag hör den på radion. Rodendals låt var så medryckande, så den minns man direkt. Du får kanske förlägga en semestertur till Jämtland?!

Gunnel sa...

Du är då för en härlig människa med dina visioner. Jag kan nästan känna välkomstdoften av kaffe och ett litet leende som inbjuder till samtal.

Visst var det rätt låt som vann, säger jag som egentligen inte är ett dugg intresserad. Men jag gillar dom där killarna skarpt...dom kan sin sak. Har sett dom i några andra program och ja...dom har fastnat hos mig.
Hoppas det blir dom som får åka för det vore lite speciellt att skicka två kopior :O)
Jag blev så glad över att se att publiken gjorde sitt till för en bra festivalstämning. Heja Västerås!!

Evas blogg sa...

Gunnel: Tack ska du ha. Man gör så gött en kan!
Ja visst vore det roligt om de fick tävla med sitt bidrag? Ja din stad skötte sig galant, vilken stämning det var i publiken!

Jämtlandstösen sa...

Låter som jättbra idéer för butiken tycker jag:-) Mysigt med provsmakshörna där det går att slå sig ner och prata en stund...

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Du är välkommen!!

Marskatten sa...

Ja-a vet du vad, rätt vad det är så kommer jag och hälsar på!
Jag har så fina sommarminnen från barndomssomrar i Svaningen ovanför Strömsund....
Jag hör förstås av mig om och nör det skulle bli av!
Kramar

Elisabet sa...

Idag hade jag en kund i kassan, Birthe, som berättade att hon och maken skulle åka upp till Österstund, till hans mamma.
En vecka blir dom där.
Så jag berättade om din butik och bad att hon skulle ge dig en stor och varm kram om hon hittar till dig.
"Jag lovar .., vi ska ut och shoppa .. jag ska verkligen försöka!" sa hon och log.

Evas blogg sa...

Marskatten: Ja det måste du lova, att höra av dig ifall du har vägarna förbi. Du är varmt välkommen! Svaningen har jag aldrig varit till.

Elisabet: Men så roligt. Hoppas verkligen hon kommer in!