fredag, januari 25, 2008

Vad gör januari med oss?


Januari är en lång månad. En “dagen efter” månad. Julens alla fester är över. Alla onödiga julinköp har gjort kassan skral. Mörkret blir påtagligt när vi städat undan all julbelysning. Fortfarande är det en stund till vårsolen ska sprida ljus över oss.


Det är en tung månad januari. Och det märks på människorna. Januari gör något med oss, eller kanske påverkar oss så att vi själva inte gör något.


Ordet som kommer till mig är håglöshet.
Håg - Människans förmåga till tanke och känsla. Avsaknaden av detta gör oss likgiltiga, vi saknar lust eller vilja att företa oss något.


Håglös.


Ja nog kan jag känna mig sådan just den här tiden på året.


Någon fler som kan känna sig så?

8 kommentarer:

Jämtlandstösen sa...

Jo, visst är januari en lång månad. Och visst känner man av tröttheten, det har ju inte blivit ljusare än riktigt heller, även om man märker att det går åt rätt håll.

Blyger sa...

Jo, du är nog inte ensam... Den här biten med ekonomi, framförallt dålig sådan, påverkar humöret mer än man kan tro ibland... Och just januari kan ju vara lite kärv vad gäller ekonomin....

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Ja det är en mkt lång månad känns det som. Ja visst känns ändå dagarna längre? Ett hopp i mörkret.

Blyger: Nej det är jag inte, märker på många i min omgivning att de är, just håglösa. Ja nog kan den vara det allt, kärv ekonomisk.

Anonym sa...

Mitt svar hittar du i den andra bloggen som är din :O)

Evas blogg sa...

Gunnel: Det är SÅ ROLIGT att du är så flitig med att kommentera på den bloggen, då den är lite mer sparsam på inlägg :-).

Bloggblad sa...

Det var nog JANUARI jag kände av när jag blev så trött ute på gamla järnvägsspåret. Maken blev lika trött han när han joggade - vi satt just och funderade på varför...
Fast jag fick tillbaka så pass mycket på skatten vid jul, att jag haft bättre ekonomi än på länge.

Bloggblad sa...

Vad hittar jag din andra blogg?

Evas blogg sa...

Bloggblad: Ja det kan ha varit anledningen, alltid bra att ha något att skylla på :-)! Lika här, det har varit lugnt ekonomiskt, men nu börjar det se ut som vanligt igen i kassan! Min andra blogg har jag en länk till i min länklista: "MIN ÖP BLOGG".