tisdag, januari 15, 2008

Se dig omkring där ute, det är fler än du som är rädd, som bär hjärtat i sina kupade händer.

Så avslutade marcus birro sitt framförande på Länsbiblioteket ikväll. En timme som berörde. OK att hans språk innehöll en mängd svordomar, jag kan ändå inte låta bli att tycka att han är en stor författare och entertainer. Många skratt som fastnade i strupen eller befriade.

Jag hatade vanliga människor, såna som storhandlar på lördagarna och sitter i TV-soffan och skrapar lotter....Tills jag insåg att jag hade blivit en vanlig människa.

Vanlig, ändå inte. Kanske ovanlig för att han vågar säga rakt ut vad han tycker och tänker. Likt en frisk fläkt stod han där framme vid mikrofonen, barfota och klädd i kostym. Fnittrade lite osäkert ( ? ) mellan de träffsäkra, snabba replikerna. Stand up blandat med poesi.

En kväll som berörde,

in på djupet.


Så vill jag avsluta kvällens inlägg med att tacka dig Panter , för utmärkelsen på din blogg, den värmde!"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times! ”

Svårt att välja tio stycken då det är många bloggar som jag tycker om. Men OK, jag väljer ut tio som jag besöker mest varje dag, ibland flera gånger.

Jämtlandstösen

Madicken

Karin Långström Vinge

Blyger

Elisabet

Londongirl

Panter

Gunnel

Bloggblad

Annika

Men egentligen hade jag velat göra som Elisabet och inte skriva några namn alls. Att inte bli utvald kan kännas jobbigt och det känns konstigt att sitta här och välja ut några av ALLA fina bloggar. Men nu är det gjort. Till nästa gång ska jag ha detta i åtanke, att man behöver inte välja.

16 kommentarer:

Elisabet sa...

Eva: tack snälla rara för snällorden.
Din blogg besöker jag nästan dagligen .. jag är inte en sån som hinner med femtio stycken .. jag kanske har tio, max, som jag alltid besöker.
Max.
Sen försöker jag skumma med och hinna med andra också.
Det betyder inte att jag tycker att dom på något enda vis är sämre, - jag hinner bara inte -.

Så är det väl för alla, förstås.
Tror jag.

Elisabet sa...

Och Eva ... vilket helt UNDERBART LJUVLIGT kort som kom från dig, med damen som går där med sparken och så tjusig röd jacka och husen och trähusen och all snön!! Det står här nu t.v. om dataskärmen och sprider glädje ..-)

Du är såååå duktig med penseln!

Evas blogg sa...

Elisabet: Nej, man har de man går in till dagligen (nästan) och det är inte alltför många. Och precis som du säger, inte för att de är sämre utan för att man inte har tid.

Evas blogg sa...

Elisabet: Åh, tack för det!! Tyckte den passade dig, så du fick lite "Norrlandskänsla" på födelsedagen.

Vonkis sa...

M Birro är en av mina favoriter med. Har köpt hans "Svarta vykort" men har inte vågat läsa den än. På något sätt lyckas han så gott som alltid gripa tag i mig, om jag så "bara" läser hans blogg sitter jag ofta där och känner mig helt stum och berörd.

Evas blogg sa...

Vonkis: "Gripa tag i" är exakt så jag känner! Hans ord går, utan omskrivningar, rakt in i hjärtat.

Annika sa...

TACK vad gullig du ÄR!!! Jag blir ju jätteglad!!!

Blyger sa...

Tack och bock!!! Ska skicka vidare när jag får möjlighet!

Evas blogg sa...

Annika: Så lite så, det är du värd!

Blyger: :-).

Madicken sa...

Tack, tack! ;-) (Hm, undrar om jag kan få Birro hit.)

Jämtlandstösen sa...

Tack för utmärkelsen, den värmde. Håller med dig om att det är svårt att välja för det finns otroligt många bra bloggar. Skulle kunna sitta en hel dag och bara surfa runt, enkelt. Men tyvärr finns inte tiden!
Du har förresten något på min blogg också:-)

Evas blogg sa...

Madicken: Kolla med bibblan, han verkar vara ute på turné nu.

Jämtlandstösen: Jag hade kunnat skriva många fler och att välja ut/bort är inte riktigt min grej. Det känns som om när man valde lag på gymnastiken, fast då var det jag som aldrig blev vald.

londongirl sa...

Åh, om du visste vad jag blev glad för det här! Det värmer långt inombords ska du veta. Tack kära du! :)

Varma vinterkarmar från
Lisbeth

Anonym sa...

Visst är det kul med föreläsningar som griper tag i en.
Det känns som det är längesen som jag var och lyssnade på någon intressant. Förut fick vi gå på 2-3 st/år som jobbet betalade. Men nu tar dom hit personer istället. Så vår valfrihet har försvunnit.

Men det är klart...visst kan jag boka själv också...men det var bättre när kommun betalade :O)

Evas blogg sa...

Londongirl: Du är värd denna award och vad roligt att den värmde!! Det är du värd. Kram till dig!

Gunnel: Själv är jag van att alltid få betala själv så det var positivt att gårdagen bara kostade 50 kronor :-)!

~Karin Långström Vinge~ sa...

Tack! :)