onsdag, december 12, 2007

Kvällsutsikt från fönstret


Nej, det är inget UFO som landat på andra sidan sjön.

Det är heller inget Norrsken.

Det är skidstadion i Östersund som har tänt sina lampor.

Jag har gjort ett val idag. Efter prat, över en kopp kaffe med en vän, bestämde jag mig. Jag tackar nej till den kurs jag är antagen till i vår, fortsättning på den kurs jag just nu läser. Jag måste inte läsa, jag gör det för att det förgyller tillvaron. Men då annat pockar på min uppmärksamhet känns det inte lika roligt längre, då blir det inte bra. Bara ett stressmoment. Det var som vännen sa: "Studierna finns alltid kvar". Och det har han rätt i, jag kan ju faktiskt studera även när jag är pensionär!

Det är mycket annat som väntar i vår. Min butik, massor med kort att göra inför Skidskytte VM, kursdagar inom kyrkan....

Så, nu ska jag trycka på NEJ knappen. Tänk att det ska vara så svårt!!

13 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Det är väl också svårt att sätta stopp för studerandet eftersom det känns som att man borde fortsätta när man har ångan uppe.

Evas blogg sa...

Matilda: Ja, inne i tänket just nu, då är det lättare att köra vidare på en gång. Men jag fortätter kanske med den här kursen om ett år, då är det mesta fortfarande ganska färskt i minnet.

Blyger sa...

Jag är avundsjuk på dig! Jag vill också göra kort, vara i en vinterstad och uppleva skiddkytteVM, jobba i en mysig butik.... Åh! Jag tror att jag behöver lite ledigt från min vardag!!

Evas blogg sa...

Blyger: Ja de kan behövas, dessa avbrott. Men du, vilken tur att det snart är jul :-)!

Inkan sa...

Ta det lungt ta en paus (toy-finns väl inte längre?)
Men studera kan man göra precis hela livet - njtningen ligger ju att man tillfredställer helt egna behov. Det är fritt val.

Min systers svärmor (som avled för några år sedan nästan 100 år gammal) Doktorerade faktiskt när hon fyllt 70! Bara för att hon tyckte det var så roligt.

Kvinnor kan!

Evas blogg sa...

Inkan: Tack för kloka ord! Och jag tror jag kör på din systers svärmors linje, doktorera vid 70
:-)!!

Gunnel sa...

Vad bra det känns när man kommer fram till ett beslut och tar det. För varför ta på sig mer än man känner att man mäktar med. För det ska ju vara kul. Jag förstår dig mycket väl...jag skulle också ha tryckt nej :O)

Jämtlandstösen sa...

Jag tror också det var ett klokt beslut. Som många redan sagt, studierna finns kvar:-)
Sedan vill jag säga att du julpyntat din blog oerhört fin och julig! Egentligen borde jag göra något också, det är fortfarande högsommar hos mig:-)

Evas blogg sa...

Gunnel: Så sant! Och tänk att det måste vara någon annan som säger det innan man riktigt fattar :-)

Jämtlandstösen: Tack ska du ha! Ja precis, studierna försvinner inte bara för att jag gör det för ett tag. Kör på sommar du, det piggar upp så här mitt i vintern!!

Det Mörka Hotet sa...

Äntligen en klok människa: bra gjort!


Samuel

Evas blogg sa...

Samuel: Tack ska du ha babe :-)!

Bloggblad sa...

Det är en skön stund, den där när man bestämt sig för något.
I går hade jag världens ångest över att jag inte skrivit ett enda julkort - den gick över när jag bestämde mig för att det får bli i mellandagarna. Finns inte en chans att jag pallar det nu. Själva julen med mat, klappar och sång (midnattsmässa)går ju liksom inte att skjuta upp....

Evas blogg sa...

Bloggblad: Klokt val. Ibland måste man prioritera, för att orka och för att det sska funka.