torsdag, december 20, 2007

Jag tryckte nyss på NEJ knappen. Faktiskt med ett litet sting av sorg i hjärtat. Svårt att säga nej till det som känns givande men ibland har man inget val. Jag mäktar inte med att plugga denna vår, jag vet det i huvudet. För även det som är givande och roligt kan bli till en belastning. Och jag vet att det skulle bli det, som våren ser ut. Men, inom mig rasar alla möjliga känslor. Valet borde vara lätt men så är inte fallet.

Varför ska det vara så svårt att säga NEJ?

11 kommentarer:

Panter sa...

Varför ska det var så svårt att säga nej? För man vill så mycket, så mycket att det räcker och blir över. Jag skulle behöva fler timmar på dygnet, inte för att klara av måstena, utan det jag vill egentligen. Pliktdelen av mitt liv tar för mycket tid, så är det.
Ibland får jag dock sansa mig och tänka till, "inte nu, senare , en annan gång", kanske...

Evas blogg sa...

Panter: Ja det är klokt tänkt, en annan gång. Jag skulle också behöva massor med tid för allt det jag vill. Samtidigt som jag känner att jag FÅR varva ner, jag behöver inte göra en massa saker. För många år sedan blev jag sjuk just p g a allt jag ville och trodde jag behövde göra, ändå, fast jag jobbat med detta att försöka "bara vara", så är det så svårt. Livet innehåller ju så mycket roligt och det är så mycket jag vill lära mig.

Det Mörka Hotet sa...

Gör som jag: tänk själviskt - annars bränner du ut dig, min vän!


DMH

Bloggblad sa...

Håller med dig om att det är svårt när viljan är större än orken. Men du gjorde ett klokt val. Min kompis som fyllde 70 i somras, har just gjort klart sin fil.mag. efter att ha tvingats avstå studier under många många år. Hon började om efter pensionen. Tufft! Och all denna studiemöda har hon lagt ner för att hon själv tycker det är så himla roligt - och för att uppfylla sina drömmar.

Jämtlandstösen sa...

Ja, ibland måste man välja bort något man vill för att det inte ska bli för mycket. Men det är inte lätt, det är det inte...

Anonym sa...

Tar man på sig för mycket då kanske saker och ting inte blir så roliga. Sen att få känna stress mest hela tiden...inte bra.

Bloggblad har en bra kommentar (som alltid). Du ser...du har gott om tid än att studera :O)

Cecilia N sa...

Det är klokt att säga nej.

Och upptäcker du att du skulle få en eller annan ocean av tid över så finns ju möjligheten att läsa en lärobok iaf. Det är ju inte några förborgade hemligheter för bara de invigda.

Men antagligen kommer inga oceaner av tid och sköljer över dig och då är det okej att låta bli.

Själv stretar jag på med halvfartskurser och inte ens det ror jag iland alla gånger. :-/

Evas blogg sa...

Samuel: Jag som tycker att jag tänkt själviskt när jag pluggat
:-)!

Evas blogg sa...

Bloggblad: Det låter hoppfullt med din väninna, kanske blir likadant för mig.

Jämtlandstösen: Nej det är svårt, även fast man vet att det är det bästa man kan göra.

Gunnel: Hahaha, ja jag kanske har det :-). Och visst är det så, att alltid känna stress är inte kul, även om det man gör är roligt.

Cecilia: Nej några oceaner av tid tror jag inte det blir. Och visst är det klokt att säga nej till det man egentligen inte behöver.

Anonym sa...

Ibland måste man bara det. Det handlar om att inse sina begränsningar eller att helt enkelt bestämma sig för hur mycketet måsten och plikter man ska åta sig. Starkt gjort av dig tycker jag, som är full av beundran över din energi.
Kram på dig, jag önskar dig en riktigt fin jul och ett gott och härligt nytt år!

Evas blogg sa...

Marskatten: Tack ska du ha för de orden!! Och tack detsamma till dig!!