torsdag, november 01, 2007

Morgonrocksdag

Idag är en sån dag - nattlinne, morgonrock och tofflor. Det är som om orken inte ens finns till att fundera ut kläder för dagen. Det har varit intensivt de senaste dagarna och idag behöver jag en sunk-vilo-dag. Bara släpa omkring i mina tofflor. Sitta vid datorn. Läsa tidningarna länge. Sitta med en kopp kaffe och stirra ut genom fönstret (därute är det halv storm och inget jag längtar till).

Bara - vara.

Något mer behövs inte idag.

Jag har lagt till min ÖP blogg på länklistan, om du känner för att kolla in den.

19 kommentarer:

Panter sa...

Morgonrocksdagar är nödvändiga. Förstår att du är trött. (Idag var jag faktiskt klädd innan kl. 9 :) )
Läste i din ÖP-blogg. Du skriver verkligen bra både här och där. Boken ska jag försöka få tag på.

Ha en fin baravaradag!

Evas blogg sa...

Panter: Ja visst behövs de?! Tack ska du ha! Jag kommer att ha boken till försäljning så småningom.

Jeez sa...

Jag var tvungen att lämna sonen på dagis och ha ett samtal där, annars hade jag nog också stannat i morgonrock hela dagen. Men utslitna och därmed mjuka och lena jeans och en tröja är inte fy skam det heller uppkupen i soffan i tystnaden. Njut av dagen!

Evas blogg sa...

Jeez: Tack detsamma! Nu har det blivit mjuka jeans och tröja här med. T o m en dusch!

Jämtlandstösen sa...

Ja, ibland behöver man verkligen såna dagar. Jag lurade själv ihop mig och vilade en stund efter lunch. Och visst håller jag med om att vädret inte lockar till utomhusaktiviteter direkt:-)

Matildas fikarum sa...

Slappardagar är ett klart måste! Konstigt nog är det just de dagarna som fastnar i minnet. Alla "duktiga" dagar verkar försvinna i glömskans dis.

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Det gjorde du rätt i! Och vädret verkar bli sämre i morgon - snö!!

Matilda: Där sa du nåt klokt, något jag inte tänkt på men som verkligen stämmer.

Anonym sa...

Vad skönt med bara en sån där slappardag. Det behöver vi ibland. Jag äger ingen morgonrock...men har en mysdress som får göra samma sak ibland. Men oftast när jag gått någon runda med hundarna...då blir jag piggare.

Idag har hag hittat till din nya blogg. Jag hade länkat till tidningen innan...men när jag klickade på bloggar så inte hittade jag dig där inte. Bara några andra själar...men jag var på fel ställe. Men nu så...nu är det rätt
Lycka till med den

bollebygdsbo sa...

Ibland måste man ta emot de där dagarna och "bara vara".
Hoppas att det gör att du känner dig lite piggare.

bollebygdsbo sa...

Nu har jag varit inne på din ÖP-blogg också.
Vilken bra bild på dig där!
Tjusigt.

Madicken sa...

Viktiga dagar! Bara "lufsa och glufsa". Kunde inte jag ta såna dagar ibland skulle jag aldrig orka med mitt arbete.

Evas blogg sa...

Gunnel: Den är jättesvårr att hitta, kanske därför som vi bloggare (utanför den sida du tittade på) inte hittas igen av läsarna. Men nu har jag länkat till sidan här, allt för att få läsare :-)! Tack ska du ha, kul att du tittar in där också. Mysdress går preeeecis lika bra som morgonrock!!

Bollebygsbo: Tack ska du ha! Själv tycker jag inte bilden är så väldans rolig :-) Jodå, vilodagen har piggat upp mig. Angående bokbeställning kan du beställa av mig, jag ville inte ta upp det på ÖP sidan (reklam/försäljning får inte göras där). Hör av dig efter jul, då har jag ett antal till försäljning.

Madicken: "Lufsa och glufsa" - ett helt underbart uttryck. precis vad jag gjort idag! Och jag förstår att du behöver sådana dagar för att orka med jobbet.

Det Mörka Hotet sa...

Du är både klok och sund som låter kroppen - och knoppen - få styra och inte ett hektiskt schema (med risk för att gå in i väggen). Fortsätt så: kram och trevlig helg på er!


DMH/Samuel

Anna sa...

Hej där. Kommer du ihåg mig. Annas pytt...nu har jag en ny lösenordsskyddad blogg som jag vill bjuda in dej till. Om du vill detta så skicka mej din emailadress, så skickar jag en inbjudan. Hoppas allt är fint med dej. anna_lena.persson@telia.com

Evas blogg sa...

Samuel: Jag har lärt mig genom åren :-) Passa på att vila när det är möjligt balanserar kropp och själ. En fin helg önskar jag dig också!! Kram på´re!

Anna: Kul! Tack för inbjudan, jag mailar dig.

lena sa...

Önskar jag också fått en sådan idag. Känner att den skulle behövas, men, Älskade sambon är bortrest kommer inte förrän till sena kvällen och en del ärenden var tvungna att uträttas, så helgafton det är...
Skulle verkligen behöva en "släp och glufs-dag" efter de två sista hektiska månaderna. En annan dag blir det min tur.

mossfolk sa...

Vad skönt!
Jag är visserligen en "gå upp tidigt-klä på mig direkt-gå ut så fort som möjligt-människa", men lediga dagar när man inte måste passa tider och bara får vara behövs ibland oavsett vad man väljer att göra!

AMber sa...

Åh, så bra! Det finns få saker som är så härliga som en sådan dag. Jag tog en halv, drygt, sådan idag. Har nyss klätt på mig (15:15)efter att ha löst sudoku i ett hett bad, trots att solen skiner!

Nu är det pepparkakor och te.

Evas blogg sa...

Mossfolk: Ja dessa dagar behövs - verkligen.

Amber: Låter som en alldeles underbar dag :-)