torsdag, oktober 18, 2007

Och nu funderar flygbolagen att låta väga passagerarna innan flygturen. Vi har blivit fetare och det kan medföra fara för flygtransporten.

Och jag undrar: Kan de inte bara höja den medelvikt som redan är beräknad?

Jag vill definitivt INTE bli vägd om jag ska ut och flyga! Nej, inte nog med att flyget släpper ut mängder av miljöovänliga avgaser, nu ska vi även legitimera våra överflödskilon.

Fast, det kanske inte är så dumt ändå, nu kan det ju tänkas att fler avstår från att flyga!

Inget ont som för något gott med sig :-)

14 kommentarer:

Gunnel sa...

Det var väl iofs en bra grej om man tänker på säkerheten..men fy så skämsigt att ställa sig där på vågen. Tänk den stackare som kommer sist och är tunn som en planka...den personen kanske inte får följa med eftersom vikten redan är uppe på topp. :O)

Vad fint du har gjort på din sida

Evas blogg sa...

Gunnel: Ja såååå pinsamt! Och kränkande. Tack ska du ha. Kände för att ändra lite.

Blyger sa...

Va fint du gjort! Jag kände inte igen mig, trodd ejag hade kommit fel först

Evas blogg sa...

Blyger: Tack ska du ha! Kände för en förändring. Kul att det blev en positiv sådan :-)

Ingela sa...

Snyggt!

Christina W sa...

Jag blev onekligen lite rädd när jag läste om det där med vikten. Nästa gång kommer jag definitivt att göra kalkyl på mina medpassagerare och deras vikt. Men att väga mig - nej! Tycker de ska höja medelvikten istället - verkar väl smartare.

Madicken sa...

Skön vattenbild - jag älskar vatten!

Evas blogg sa...

Ingela: Tack ska du ha!

Christina W: Välkommen hit! Ja jag håller också på det förslaget!

Madicken: Ja visst är det något alldeles särskilt med vatten.Bilden är från stranden, någon km från vår stuga.

Annika sa...

Jättefin sida, Eva!
Nej, nej jag vill inte heller väga mig . Nu ska man alltså väga sig, ta av skorna, inte få ha med vatten eller andra vätskor, visa upp laptopen, stå i jättelånga köer för att gå igenom säkerhetskontrollen...Men snälla, inte väga sig...Inte det också...

Elisabet sa...

Nej, men hjälp .., vad har hänt här!
Jo, det blev jättefint, men jag tappade bort mig .., jag fick scrolla ner genast och kolla om jag hade kommit rätt ..-)

Blir det till att väga sig innan man ska flyga, då är det färdigfluget för min del.
Kanske ropar dom ut vikten högt och säger ..."nää, tyvärr .., hon här väger så mycket så nu får inga fler komma ombord ...!"

Evas blogg sa...

Annika: Tack! Nej det börjar verkligen bli en hel vetenskap för att få kliva på ett flyg. I och för sig bra, med tanke på vad som hänt i / med flygplan men, som du säger, väga sig - där går gränsen.

Eliabet: Joo du, här händer saker! Nej men vilket skräckcenario - namnet ropas upp i högtalaren!! Och vikten därefter. Hjälp! Skämt åsido, jag vet inte hur det ska lösas om det visar sig att nu är maxvikten nådd och det ex står två personer kvar och väntar. Nästa plan? Skämmigt!

Elisabet sa...

eva: men värre är ju om maxvikten inte är nådd och så kollar den som väger om där finns nån som kunde passa in på en lagom medelvikt .. och så vill man gärna med, men han/hon säger .. "nä, sorry .., då blir det för tungt .. men du där .., du kan få åka med ..!"

Evas blogg sa...

Elisabet: Då skulle jag få såna komplex så jag skulle aldrig mer ens fundera på att flyga.

smulan sa...

Märkligt är det ju att man trots ökade medelvikter på folk så pressar min in allt fler flygplansstolar i planen bara för att få in flera passagerare. I vinstsyfte förstås. Bättre då att ta bort flygstolar så man sitta mänskligt och höja medelvikten.
Fast jag tror att den nuvarande flygkapaciteten är högt dimensionerad, så risken att någon ska behöva stiga av är obefintlig.:)

Snygg layout!