onsdag, september 05, 2007

Matbloggen


Värdelöst vetande - vad jag åt till middag idag!

Mitt i allt tänkande och allt allvar känner jag för ett vardagligt, jordnära inlägg, nämligen dagens middag! Då jag ofta äter ensam för tillfället blir det lite si och så med maten. Det är ju så tråkigt att planera, laga och äta alldeles ensam. Idag kände jag för att laga en riktig middag, vad gör man inte när man egentligen ska sitta och läsa tung litteratur?!

Dagens middag: Ugnsstekta potatishalvor penslade med olivolja och salt. Fårostfyllda köttfärsbiffar, kryddade med vitlök, kardemumma, chilisås och lite annat. Stekt lök. Sallad med viktväktardressing. Och till sist en vitlökssås på gräddfil.

Anrättningen smakade mycket bra och jag hade sällskap av en brunögd skönhet som dessvärre inte fick smaka. Hennes mat fanns i en skål på golvet och det var inte samma meny som min!

Nu väntar håret på att få en lite mörka nyans på den utväxt som inte längre är brun utan mer åt det gråare hållet.

En trevlig onsdagskväll önskar jag er alla!

20 kommentarer:

Gunnel sa...

Det där lät ju väldans gott och det ser himla fräscht ut. Alldeles i min smak verkar det vara. Vad jag kan längta ibland tills äldste sonen flyttar hemifrån...då kan jag laga precis vilken mat jag vill..för de andra äter då nästan allt. Men så länge det ska finnas matlådor och kvällsmat åt Joel...ja då gör jag det lätt så han slipper att svälta. Trist blir det ibland...

Evas blogg sa...

Gunnel: Ja det är jobbigt med matlådor, förutom alla annan mat som ska lagas när man är många. Just nu är det väldigt lättsamt på den fronten. Men snart blir det annat!

Elisabet sa...

Oj, har du tonat håret?
Eller färgat?
Ibland bestämmer jag mig för att nu får det vara nock .., nu får det bli naturligt grått. Jag skulle nog vara helvit om jag inte köpte toningsmedel.
Exets nya fru har låtit sitt bli naturellt grått och ååå, så supersnyggt det blev!

Evas blogg sa...

Elisabet: Jag har också helgrått om jag inte tonar. Lät det växa ut till grått för ca 10 år sen men jag såg så gammal och tråkig ut. Började tona det igen och det kommer jag att fortsätta med ett tag till.

Lena sa...

Mummsfillibabba, att jag inte var där!
På tal om hårfärg eller brist på färg kanske man ska uttrycka det... Jag gör svarta slingor numera! DET blir snyggt. Sist var det sambon som virkade och målade! Sparade många rara på det....
Sen var jag ute på tomten i plastmössan! Glömde att vi har full insyn från hyreshus mm.. Jag stod för underhållningen den kvällen..

Evas blogg sa...

Lena: hahaha...snygg syn! Slingor är så besvärliga att göra, men snyggt. Ja hade du haft vägarna förbi hade jag bjudit dig på middag! Så kul det hade varit att få sällskap av dig vid bordet!

bollebygdsbo sa...

Det där såg gott ut!
Det får allt bli ugnsbakade potatishalvor någon gång under veckan som kommer. Maken åker till Jämtland för att jaga älg.

Elisabet sa...

Hahaha .. skrattar gott åt Lenas kommentar ....-)

Nu går jag och lägger mig .., du är väl uppe ännu någon timme?
Sov gott.

Evas blogg sa...

Bollebygsbo: Aha, han jagar i Jämtland! Var här? Hoppas jaktlyckan blir god!

Elisabet: Hahaha, vet inte vad kl var när du skrev men nu är den 00.19. Sov så gott!

Lena sa...

...på tal om målande... jag har en riktig "virkmössa" och enligt sambon så var det inte alls besvärligt å då var det första gången för honom :)
/Lena

Evas blogg sa...

Lena: Med virkmössa menar du alltså en sån med massa små hål i`?

Madicken sa...

Oj! Märker hur jag dreglar över tangentbordet. Vad gott det ser ut! Beträffande hårfärg har jag som en gång var en mycket mörk kastanjebrun person förvandlats till en nästintill platinablond skönhet, hahaha. Total makeover, helt utan ansträngning!

Evas blogg sa...

Madicken: Samma här, mörkbrun. Men platinablond blev jag inte, a naturell, snarare stålgrå. Inget kul alls. Men från mörk till blond, snacka om förändring !

Anonym sa...

Mums vá gott det ser ut! Jag kommer gärna och äter tillsammans med dig! ;=)))))

//ninni

Evas blogg sa...

Ninni: Du är hjärtligt välkommen! Men du, jag kommer inte in på din sida!! Vad har du gjort?!

Anonym sa...

Jag har ingen sida - jag är bara en dam i mina bästa år som tassar runt bland bloggar och läser .....
Kanske du tänker på ngn annan????

//ninni

Bloggblad sa...

Så gott det låter! Och jag upptäcker att jag är riktigt hungrig. Ser på klockan att jag suttit i flera timmar vid symaskin och dator... ojoj.

Evas blogg sa...

Ninni: Ja då tänkte jag på en annan Ninni. Välkommen hit!

Bloggblad: Ja nu är det en ny dag och jag blir också hungrig när jag ser bilden. Hm. Har även jag suttit med mitt i flera timmar, man glömmer tid och rum ibland. Och nu kommer frågan: vad ska jag äta idag? Tror det finns lite biffar kvar.

Det Mörka Hotet sa...

Märkligt, ibland TROR man att man kommenterat ett blogginlägg och så visar det sig att så inte var fallet.

Hur som helst; maten ser kalasgott ut och nästa gång får du slå in pling till mig!


DMH/Samuel

Evas blogg sa...

Samuel: Ska ske! Du får ta jetplanet och komma hit då!