tisdag, augusti 21, 2007

Augustivärme och skolstart


Jag vet, hösten närmar sig med stormsteg. Ändå har jag inte riktigt tagit till mig det, det är likadant varje år. Är sommaren redan slut?

Idag känns hösten långt borta. Varm luft som gör att huden klibbar sig och jag längtar efter att ligga under ett träd och titta på molnen. Därför packar jag min lilla ryggsäck och åker ut till stugan. Där väntar vinbären att få plockas men de får vänta, idag ska jag inte göra någonting annat än att titta på himlen.

På bordet ligger nylånade biblioteksböcker och väntar på mig. Höstens kurslitteratur i religionsfilosofi- och etik.

De får vänta drygt en vecka till!

En varm sommardag väntar!

17 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Det gör du helt rätt i - fortsätt ta vara på dig själv!


DMH/Samuel

Jämtlandstösen sa...

Ja, vi får ta vara på de varma dagarna vi får nu. Det känns i luften att hösten väntar om hörnet. Men lite sommar har vi kvar ändå:-)
Annars så såg böckerna spännande ut också!

Anonym sa...

Passa på och njut så länge det går. Jag njuter trots att jag jobbar...har ju fördelen att kunna vara ute i det fria i alla fall

Evas blogg sa...

Samuel: Ja, försöker så gott jag kan. Det kommer dagar då jag har fullt upp med annat.

Jämtlandstösen: Ja ikväll kändes det som om man var utomlands, varm, ljummen luft. Underbart! Jag tycker att kurslitt. ser spännande ut. Fattas två böcker, en som inte går att få tag i!!

Gunnel: Ja det måste vara skönt, att kunna vara ute på arbetstid.

Lena sa...

Jag har redan börjat, men, mina skoldagar är så korta så jag hinner ligga och titta på himlen ändå...
Börjar "läsa enl.schema" idag, snart - klockan tio. Äntligen!
Igår var jag och skaffade ny frisyr som passar till mina nya fräcka glasögon, sambon hjälpte mig med de svarta slingorna. (för att spara pengar) Svarta slingor i det grå blir ganska häftigt. Och jag vill vara häftig nu, inte tantig...
*fniss*

Matildas fikarum sa...

Kvarvarande sommardagar måste ju absolut tas vara på. Låter härligt med en dag ute i stugan. Men att vänta med läsandet skulle jag nog haft svårt med.

Anonym sa...

Sedärja, ny kurs på gång! Du är beundransvärd, men passa på att njuta av de sista sommardagarna!

Inkan sa...

Eva, det var underbart att läsa om jamtståscha sôm feck biskopen å sätt säg pau gôlve... :)

Inte är sommaren slut än - det är bara skolorna som startar. Men sommaren i våra hjärtan finns och ute mognar alla bären och frukterna.

Cecilia N sa...

Den mittersta boken ingick i min etikkurs.

Orättvist att du får tre (/alla?) böcker på svenska. Just nu minns jag bara att vi hade en bok till på svenska på den kursen.

I Umeå är de ganska ivrande för engelsk litteratur.

Madicken sa...

Det är ett märkligt väder just nu - sommarklibbigt och höststorm i kombination och INGA hinner inte klippa gräset i det vilda så nu är det väldigt vilt!

Evas blogg sa...

Lena: Härligt att du hinner med lite annat också! Låter kul med ny frisyr och brillor, nej tant behöver man inte göra sig i förväg!

Matilda: Ja det är fina dagar nu. Jaghar bläddrat lite i böckerna men faktsikt så orkar jag inte börja läsa, men jag förstår dig, jag brukar också börja småläsa lite. Inte denna gång, är så okoncentrerad just nu.

Marskatten: Tack ska du ha! Men det handlar kanske mest om att jag är så nyfiken på att lära mig mer.

Inkan: Ja min jamska kanske det är lite si och så med men storyn händelsen var rolig. Ja tänk så mkt bär det helt plötsligt finns! Underbart att plocka tycker jag.

Cecilia: jag blev förvånad över alla böcker på svenska, men är mkt tacksam för det! Det fattas två böcker, varav en är på engelska. Alltså: fyra på svenska och en på engelska. Inte illa! Vad tyckte du om den boken?

madicken: Ja vädret är minst sagt växlande! Flyttar ni snart?

mossfolk sa...

Klart att man måste ta vara på lediga sommardagar! Fast höstens kurslitteratur såg riktigt intressant ut.

Evas blogg sa...

Mossfolk: Ja, idag är ännu en strålande sommardag. Det blir nog stugan idag igen. Ja det känns som om det är en mkt intressant kurs som väntar.

AMber sa...

Åh, vad skönt att vara ledig när (nästan) alla andra arbetar. Njut av den fina förhösten nu! Bär och svamp, fuktigvarm luft. Härligt! Och att sedan se fram emot att få lära sig något nytt - det är därför hösten är bäst!!

Evas blogg sa...

Amber: Ja, det är så härliga dagar nu. En mild sol och en underbar luft. Och visst är det härligt med böcker som väntar?!

Cecilia N sa...

Jag tror den var ganska redig och staplade opp gubbarna på ett översiktligt sätt.
Den mest hisnande boken var en gul en som hette nåt med authenticity. Tunn, stora bokstäver, men hisnande innehåll. (Även om jag inte så bra kommer ihåg det.)

Evas blogg sa...

Cecilia: Alla dessa gubbar!!