söndag, maj 27, 2007

Utblick


Och med ens slår det mig, jag går nu in i A-kursens sista vecka. På lördag är det slut! Jag har ikväll suttit och diskuterat över nätet med Thomas från Göteborg. Vi har responerat på varandras PM i ämnet religionssociologi. Jag har skrivit om identitet och meningssystem och han om två olika församlingars liturgiska uttryckssätt. Vi har haft givande samtal över nätet och med ens kände jag; jag kommer att sakna detta! Och jag kommer att sakna denna kurs, som är den mest givande jag någonsin läst. Och en gnutta sorg infinner sig, över hur våra liv gestaltar sig och vad som händer på vägen. Vad som blev och vad som inte blev. Insikten över att jag inte har all tid i världen på mig att utföra allt som jag vill.
Jag är i alla fall mycket nöjd med det år som varit och allt som jag lärt mig. Och jag känner en gnutta stolthet över att ha klarat det mesta med VG (skryt?). Jag har sökt en B-kurs till hösten, vad sedan vägen vill med mig det vet jag ännu inte.

Det får framtiden utvisa!

20 kommentarer:

Madicken sa...

Ja, det uppstår alltid en del känslor då man avslutar något så där - men vad roligt att det gått så bra. Ska bli spännande att höra om fortsatt kurs så småningom.

Evas blogg sa...

Madicken: Ja det känns både roligt och lite tomt. Ja vi får se hur det blir till hösten, jag återkommer med det!

Matildas fikarum sa...

Jag tror nog du blir så sugen på att fortsätta plugga att du går vidare.

Tror jag.

:)

Jämtlandstösen sa...

Ditt PM låter spännande! Det där med att diskutera och fundera tillsammans i en kurs är så kul.
Jag tror som matildas fikarum att du fortsätter vara sugen på att plugga.
Jag känner mig sugen själv faktiskt, och kommer kanske också att läsa något till hösten. Har anmält mig åtminstone:-)

Bloggblad sa...

Klart att du fortsätter! Men jag kan förstå dina känslor om det där med tiden... man kan liksom inte ödsla med den och vänta några år i vår medelålder... Vi är inte några "lovande ungdomar" som lätt får jobb eller kan ta en ny utbildning längre...

Lena sa...

Här är en till som börjar känna av att slutet närmar sig, med blandade känslor. Idag var sista samhällen, snyft? Fast mvg vart de´....
Återkommer med mera.
/Lena

Evas blogg sa...

Matilda: Ja det tror ju jag också!! Men dyker det upp ett tilltalande jobb så måste jag ta det. Och det vet jag inget om förrän till hösten. jo jag vet vad det är men inte om jag får några uppdrag där.

Jämtlandstösen: Ja det var spännande att fundera ut och sen skriva. Jag bara älskar att skriva PM, om det är ett roligt ämne. Nu blir jag nyfiken på vad det är du har sökt!!

Bloggblad: nej det är just det, vi är inte så attraktiva på arbetsmarknaden längre.

Lena: GRATTIS till ditt MVG!! Det har ju gått jättebra för dig! Ska du inte fortsätta till hösten?!

svartvitan sa...

Livet kan verkligen vara spännande. Du har all rätt att känna stolthet över det du åstadkommit. Att lära nya saker har ingen ålder. Du får berätta vilket beslut du tar. Lycka till.

Anonym sa...

Du har varit jätteduktig och det tror jag också beror på att du haft kul! Å se det inte som ett slut utan ett litet uppehåll till nästa kurs, som du såklart ska gå - du mår ju bra i detta! Kramen från andra sidan berget!

Evas blogg sa...

Svartvitan: tack för värmande ord! Nej det har du rätt i, kunskap har ingen ålder! Ja, jag meddelar hur det blir!

Andra sidan berget: TACK snälla du!! Jo visst mår jag bra att göra detta, mycket stimulerande. Men vad som inte känns så stimulerande är min kassa!!! Men, men....vi får se. Jag vill ju allra helst fortsätta.

Lena sa...

... läste just ditt svar på en kommentar; Jo det var ju inte bara att det är lärorikt och att man kan och klarar det. Det är ju den förbaskade kassan också!.......

Evas blogg sa...

Lena: Ja, tyvärr!!!

Jämtlandstösen sa...

Funderar på kurser i ledarskap och coaching och ledarskap och organisation. Får se hur det blir. Sedan är det ju det här med kassan också, som flera av er tyckte här. Rik i ekonomisk mening blir man ju inte direkt på att studera, men kanske rikare på kunskaper i alla fall:-)

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Intressanta ämnen! Är det på Mittuniv? Ja det är trist när ekonomin måste styra det man vill. Att läsa något år funkar bra, men när det blir en längre tid - så tråkigt att alltid ha skral kassa. Jag får inte längre studielån, bara bidragsdelen och det är inte mycket på halvtid!! Spännande att höra hur du gör till hösten!!

Det Mörka Hotet sa...

Klart du skall vara stolt över ett VG - hade du varit man hade det varit nästintill en självklarthet: suveränt jobbat!


Samuel

Evas blogg sa...

Samuel: Tack! Ja kanske det, fast jag vet inte om alla män klarar ett VG, även om det är självklart för dem?! Precis som för oss kvinnor - man kan ju inte vara på topp jämt och i alla ämnen?! Eller?

Anonym sa...

Inte är det väl skryt att tala om när något gått bra. Man måste få tala om att man är nöjd och glad. Skillnad är det om man tjatar om'et. Det har du inte gjort!!

Jag har också haft kursavslut, två stycken t.o.m. Det är hundarna förstås och ja..det känns lite sorgligt det också. Men vi hoppar på något till hösten...för det är kul att kursa :O)

Evas blogg sa...

Gunnel: Tack! Bra att jag inte tjöter! Förstår att det är roligt med hundkurserna. Jag har Zazza denna vecka och vi åker ut till stugan varje dag och jobbar lite. Fotboll idag!!

Jämtlandstösen sa...

Ja, det är på Mittuniversitetet kurserna går. De verkar bra, jag är klart intresserad.

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Kommer du att vara tjänsteldig då?