måndag, maj 07, 2007

Har jag gjort något idag?


Nybakade baguetter

Som halvt sjukersättningsberättigande och halvt studerande, tillbringar jag ofta dagarna hemma. Ibland känns det som om jag bara går här och trampar. Ofta tänker jag på kvällen: Vad har jag gjort idag? Har jag överhuvudtaget gjort något av vikt och värde? Det är så lätt att förringa sig själv och det liv man lever.

Ikväll hade jag den frågan i huvudet: Vad har jag gjort idag för något väsentligt? Ja inte är det några stora, världsomfattande saker jag åstadkommit. Men, när jag tänker efter har jag gjort många små saker, som kanske kan glädja en och annan.

Jag har varit hos frissan, det gläder mig (men inte sonen som tyckte jag såg tantig ut!).

Jag har sytt gardiner till gäststugans tre fönster, kan förhoppningsvis glädja övernattande gäster.

Jag har promenerat med Zazza, vilket gladde både henne och mig.

Jag bjöd Zazzas husse på kaffe och han hade en god vetelängd med sig, en trevlig stund som, förhoppningsvis, gladde oss bägge.

Jag lagade middag till familjen. Av den tomma tortelliniformen (efter maten) att döma verkade maten smaka bra, vilket säkert var till glädje för familjens välbefinnande.

Jag har bloggat och mailat, kanske någon blev glad!?

Jag har pratat i telefonen med en vän, ett långt samtal. Det gladde mig, förhoppningsvis även henne.

Ikväll bakade jag sesambaguetter, som är ljuvligt goda. De gläder mina och familjens smaklökar.

En hel del blev det, av denna dag. Små saker som kan vara berikande, både för mig själv och andra.

Hoppas och tror jag!

14 kommentarer:

Madicken sa...

Låter som en bra dag och vad goda de där bröden ser ut! Själv har jag strukit prästskjortor, trist. Men även tittat på ytterligare en lägenhet i den lilla staden. Verkar lovande, men bäst inte ta ut något i förskott.

Evas blogg sa...

Madicken: Ja den kändes riktigt bra. Bröden är goda, jag lovar. Särskilt ikväll när de är alldeles varma och färska. Lycka till med lägenheten! Hur stor är den?

Madicken sa...

Hm, nu blev jag så hungrig...Lyan vi sett är en trea med stort ljust kök i ett fräscht, ganska nytt tvåvåningsträhus nära centrum i ett lugnt område. Hyran är lite häftig dock..

Anna sa...

Känner igen lite av det där som du skriver om att gå och trampa. Jag är ju oxå hemma rätt mycket nu, då jag läser o ibland känner jag mig alldeles osocial. Läste om din stuga och tänker att det är en stor glädje att ha en stuga att åka till, där man bara kan vara. Vi har ett litet båthus som är inrett, utan ström å vatten här nere vid sjön. Där tillbringade jag hela helgen, med bara vattnet, skogen och fåglarna. Ha det fint. Anna

Elisabet sa...

Är det inte just detta, dom till synes små sakerna, som betyder så oerhört mycket?

Det tror i alla fall jag.

Evas blogg sa...

Madicken: Låter som ett fint boende, svårt det där när hyran är hög, samtidigt som man gärna vill bo just där.

Anna: Kul att du tittar in. Just det, osocial, det känner jag mig också. Vad det låter härligt med erat båthus. Ja vi behöver dessa dra - sig - tillbaka - i - naturen ställen.

Elisabet: Ja, sammantaget så är det ju detta som är livet. Och det som kanske är det viktigaste.

Matildas fikarum sa...

Om du har gjort nåt? Jotack, om jag hann med hälften av allt det där när jag har en ledig dag skulle jag vara överlycklig. På mina lediga dagar gör jag vanligtvis noll och ingenting. Viftar på en tå, högst.

Evas blogg sa...

Matilda: Låter skönt! Fast när man som jag, ofta har det så här, blir det lätt att man tror att man bara segar på. För mycket ledig tid, känns inte alltid så bra det heller. Aldrig är jag nöjd!!!

Bloggblad sa...

Oj, jag skulle inte få en så lång lista om jag försökte... men du gjorde mig glad med din kommentar om min sång! Lyssnade du på båda- alltså på Mattias sida också?

Evas blogg sa...

Bloggblad: det var fyra låtar på den sida jag fick upp. Lyssnade på din och en till.

Evas blogg sa...

Bloggblad: Nej men oj, jag blippade bara på första länken och lyssnade på den. Nu ser jag att det var en länk till med bild och allt! Ska lyssna på den nu!

Anonym sa...

Det är nyttigt att ibland skriva ner det man har gjort under en dag. Det brukar bli en hel del :O)

Cecilia N sa...

Men vad du hunnit med!

Evas blogg sa...

Gunnel: Ja det blir ju det, fast det inte känns så.

Cecilia: Ja tänk, och jag som tyckte att jag inte gjort nästan någonting!!