måndag, april 02, 2007

"Gåramålning"


Den här tavlan målade jag innan vi flyttade från vår gård på landet. Vad jag är glad för det! Ett roligt minne att ha kvar. Där finns barnen och lekkamrater, vi själva, våra kalkoner och vår hund, någon som lånar bagarstugan...

Jag har gjort ett antal målningar på människor hus, med omgivningar. En del av dem har jag givit bort i present, en del har varit beställningar som jag sålt.

Nu har jag kommit på vad jag vill ha för sommarjobb detta år, måla "Gåramålningar"! Jag målar i naivistiskt stil och numera målar jag endast i akvarell ( tavlan på vår gård är målad i akryl ).

Så....om du känner någon som vill ha en målning på sitt hus / gård är det välkommet att lämna ett meddelande här på bloggen.

28 kommentarer:

Blyger sa...

Jo, jag skulle nog kunna tänka mig en, för du målar så bra, men jag vet inet riktigt VAD du skulle måla till mig... Nån stor vacker herrgård, kanske? ;-)

smulan sa...

Vad är priset Eva?

Evas blogg sa...

Blyger: Nej det får nog vänta några år, eller hur?!! Då kan det nog bli något fint, lite större hus!

Smulan: 1 300 kronor oinramad, storlek A3.

Anonym sa...

Så duktig du är tyvärr så bor jag bara i ett litet radhus inget roligt att sätta på väggen.
h det gott /pimpim

Elisabet sa...

Men åååå, så finurligt!

Jag kan lägga in en beställning på vilket hus som helst ., en liten röd stuga .., du vet ju vad jag tycker om .. om jag får köpa den till i början av december?
Katter och en hund och några höns.

Så där som jag vill ha det nångång.
Och en koltrast och svalor ..., gärna ett sval-bo ovanför ett av fönstren.
Och en flaggstång och syréner.

Elisabet sa...

Och rött taktegel.

Gunnel sa...

Det är allt bra mycket trevligare med målade motiv än vad det är med flygfoton. På mammas ena vägg hemma hos henne sitter en jättefin målning på hennes barndomshem, Hammarbacken. Det ser ut som ett foto...men det är målat.

Madicken sa...

Charmig tavla!

JULIE K sa...

For en hærlig tavla. Du målar ju med så ljuvliga færger som gjør dina bilder så varme. For en rolig sommerjobb du har hittat. Hoppas vi får se mera av dina bilder. Kram : )

Evas blogg sa...

Elisabet: Jag måste få vänta och se hur det ser ut för mig i höst. I sommar vet jag att jag inte har något arbete men i höst vet jag inte hur det kommer att se ut. Men jag ska komma ihåg dig och ditt lilla röda hus!!

Pimpim: nej det kan jag förstå, inte för att det är något fel på radhus men en gåramålning är kanske mer...en gård.

Gunnel: ja dom där flygfotona är ju så tråkiga, och dyra!!

Madicken: Tack snälla!!

Julie: Tack ska du ha!! Ja jag vet ju inte om det blir några uppdrag, ute och marknadsför ide'n just nu. Jag hinner ju inte göra så många på en sommar, max tre men vore kul om jag kunde få till åtminstone en.

Blyger sa...

Ja, det vore ju en idé, förstås... Men då gäller det att du har STOR duk, om gården ska rymmas.... ;-)

Men du, Eva, först och främst: ullfrottéunderställ... Annars blir det inget motiv till tavlan...

Evas blogg sa...

Blyger: hahaha....jag har ju sagt att presenten redan är klar i mitt huvud och det är inget ullfrotte'ställ!!!! Sånt tråkigt ger jag inte bort!!

Blyger sa...

Haha! Får väl hitta någon annan att förankra det hos då...

Evas blogg sa...

Blyger: Nej det får du göra!! Du har ju lite tid på dig!

Vonkis sa...

Àhhh, vad fint! Skulle vilja ha en sàn tavla pà mormors stuga men jag vet ju inte heller om jag har nàgot jobb i höst. Käsekuche!

Evas blogg sa...

Vonkis: Vad betyder Käsekuche?!! Du får höra av dig om du vill ha en målning någon annan gång, när pengar finns och om jag har tid. Hoppas allt är gott i Switzerland!

Vonkis sa...

Rakt överstt betyder det ostkaka men jag använder det som ett kraftuttryck när jag är frustrerad/irriterad.

Evas blogg sa...

Vonkis: Kul uttryck!

Blyger sa...

Jo, du, Eva, nu har jag nog diskuterat mig ett steg närmare ditt framtida motiv (den stora gården, du vet, som du skulle måla till mig...) så nu får du förbereda penslar och färgpyts! (Man har ju kontakter, som sagt...) :-)

Evas blogg sa...

Nämen BLYGER! Vad har du nu varit ute på för spännande?!!

Anna sa...

Eftersom jag inte heller ska jobba i sommar tillåter inte min ekonomi just nu. Men, när studierna är klara o jag förhoppnvis har ett jobb, skulle jag kunna få återkomma då. Jag skulle gärna vilja ha en med min gård, där djuren syns. Då kan jag väl ta ett kort och skicka eller vill du måla hur du föreställer dej själv? Tack för rara ord till mej om Ruff. Anna

Blyger sa...

Ja, du! Det skulle du vilja veta... Klart du ska få höra vad jag haft för mig! SÅ småningom... När vi pratar "på riktigt".

Evas blogg sa...

Anna: Hör av dig du, när ekonomin tillåter, får vi se hur det ser ut då. Jag målar efter kort, om du tar några stycken, i olika vinklar och skriver lite vilka som bor där plus djur på gården. Kram till dig!!

Blyger: Ja det blir, tids nog.

Inkan sa...

Suck... Hade jag bara en gård så...

Kram och Glad Påsk!

Bloggblad sa...

Men Vonkis!!!! Min allra bästa godaste favvokaka som svärord!!!

Eva: Om du kommer till ett land som har Käsekuche, måste du prova! Gjord på kvark, ägg och citron. Hur gott som helst.

Gåramålare låter som ett himla trevligt sommarjobb. Jag kanske ska försöka mig Gårasångare? När jag var barn var jag med mor och far och sjöng frälsissånger på gårdarna... så jag vet hur man gör.
Eller ska jag ställa mig med en gitarr utanför Willys och konkurrera bort dragspelsinvandrarna... ?

Evas blogg sa...

Inkan: det kanske blir någon gång!

Bloggblad: Du kan sjunga medan jag målar!!

Ellis sa...

Har du någon produktion av vykort och liknande?

Evas blogg sa...

Ellis: Ja, jag skriver ut kort på min skrivare, som jag sen monterar på hårdpapp. Jag tror att Elisabet har några. Ursäkta att jag inte sett denna kommentar först nu!