tisdag, april 17, 2007

Dagens moln

Dagens moln är att jag fått en ordentlig vårförkylning. Den bara fanns där igår, utan någon som helst föraning. Dagen idag har jag tillbringat i sängen, helt orkelös. Missade kvällens skrivgruppsträff, som jag hade längtat till. Men sånt är livet, det går inte alltid att styra.

Mina böcker ligger och väntar på skrivbordet, att läsa i dem nu är som att lösa sudoku (omöjligt).

Bättre dagar kommer, jag vet det. Men att lyssna på kroppen och släppa taget, det är vad jag gör nu. I detta kommer den stora tröttheten, där jag inte orkar med annat än att sova. Om nu inte hostan stör, vilket den gör nu, klockan två på natten.

Så, här sitter jag med mitt honungsvatten mitt i den tysta, mörka natten (det rimmade ju!). Tror det blir sovmorgon i morgon, om inte hostan väcker mig det vill säga.

God natt alla sena bloggare!

Uppdatering: God morgon till er alla, åter en solig dag, fast kall. Nu har jag hostat upp mig och ska sätta mig med mina böcker en stund.

En fin dag önskar jag Er!

17 kommentarer:

Anna sa...

Jasså, du oxå! Ja inte är det kul nån gång, men så här på våren är det riktigt tråkigt!!!Alla jag känner som har eller har haft sjukan säger dessutom att den håller i sig länge. Sonen min har hållt på i två veckor nu. Ja, ja, inget att göra. Hoppas att du piggar på dej snart. Ska tänka på dej när jag snyter mej...Anna

Blyger sa...

Hej!

Krya på dig! (hoppas att du inte delat med dig att viruset... ;-) )

Du har ett uppdrag idag kl 15.30, men det gör inget om du börjar lite tidigare... ;-)

Kram!

Evas blogg sa...

Anna: Ja då tänker jag på dig när jag gör detsamma - snyter mig!!

Blyger: Nej det får vi verkligen hoppas. Trodde det var en lätt variant men igår var jag helt däckad. OK, då ska jag fixa det i eftermiddag!! Lycka till!

JULIE K sa...

Jættefint moln bild da, men tråkigt å bli sjuk. Hoppas dagen idag er bedre. Kram : )

Evas blogg sa...

Julie: tack ska du ha! Ja det känns något bättre idag men allt går så långsamt och tar en sån kraft. Hoppas du är piggare!

Jämtlandstösen sa...

Ja, jag har också haft sjukan och den är lömsk, rätt som det är när man känner sig bättre tar den fart igen. Men, hoppas du blir bättre snart. Krya på dig!

Anonym sa...

Skönt att se att du är på benen idag. För inte är det kul att vara sängliggandes inte. Men du gör det bra som lyssnar på din kropp. Där är jag lite dum...ja det är jag

Ingela sa...

Sköt om dej!

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: tack snälla du! Ja det är ofta så, man känner sig pigg igen och så kommer "återfallet". jag är glad över att det är kallare ute, så jag inte lockas ut i solen, det brukar inte vara så bra när man är förkyld.

Gunnel: Jag har lärt mig med åren, varit tvungen att stanna upp.

Ingela: Tack ska du ha!!

Madicken sa...

Förkylning är pest! Islandslav är bra mot hosta. Man kokar laven ett par minuter, låter den dra minst fem min. Silar av o dricker, beskt som tusan men ta mycket honung i så går det ner!
Kram!

Evas blogg sa...

Madicken: Tack för tipset! Plockar man den själv eller finns det att köpa på hälsokosten?

Madicken sa...

Jag köpte på hälsokost. Vi hade i min dåvarande hemstad en stor välsorterad hälsokost med fantastiskt ubud. Här finns bara en hylla i varje butik med dyra produkter.

Evas blogg sa...

Här har vi fyra välsorterade hälsokostbutiker, så någon av dem borde väl ha islandslav. Ska kolla.

AMber sa...

Usch, vad trist! Jag blir bara förkyld ungefär en gång vart femte år och då blir jag bara arg av det. Förkylningar är löjliga!

Hoppas det löjliga går över så snart som möjligt! :-)

Evas blogg sa...

Amber: Hahaha ja löjlig var rätta ordet! Och så himla onödiga är de. Jag fräser och snorar och känner mig allt annat än fräsch. Tack, jag hoppas också på det.

Anonym sa...

tråkigt att vara sjuk så krya på dig.
bilder på "himlar", sägar man så, är vackert att titta på. /pimpim

Evas blogg sa...

Pimpim: Tack snälla du! Ja, fast idag är himlen inte så kul att titta på, igenkorkad och det faller snö!