tisdag, maj 01, 2018

Valborg

Valborg hette en av mina mostrar, ett konstigt namn tyckte jag när jag var liten. Denna valborgsmässoafton har bjudit på strålande solsken och vi har varit vid stugan och pysslat. Den första middagen ute, för detta år, intogs också.


Det är mycket kvar att göra i vårt brandskadade härbre. Taket är färdigt, likaså innerväggen. Nu ska det tapetseras, listas och läggas golv. Kaminen lär vi få vänta på då kommunen först ska ge klartecken, sen ska firman installera den, sen ska sotaren kolla den, efter det ska kommunen få beskedet från sotaren och sen ge klartecken. En process som kan bli lång. Jag hoppas på en varm försommar, annars blir det nog till att klä sig ordentligt inomhus. Kaminen är ett måste i ett gammalt hus.

Otis älskade boll har tinat fram, vilken lycka. Den är söndertuggad sedan minuten efter han fick bollen men vad gör det för en hund som älskar att ha något i munnen.

Någon brasa blev det inte, sånt la vi av med när barnen blev stora och när vi skaffade hund. Men kvällen har varit lika strålande som dagen och det kändes aningens trist att åka in till lägenheten. Men snart kan vi flytta ut, mycket snart.

4 kommentarer:

Walkaboutsweden sa...

Den där översta bilden är så härlig.

Vårregnshälsningar:
Barbro/walkaboutsweden

Evas blogg sa...

Barbro: Tack! Ja det var en härlig stund också.

Hajan sa...

Hejsan på Dig, så tråkigt att det tager så lång tid med Hantverkare.
Äntligen en bild på din härliga hund, Sotis är han svartsjul månne på någon. änker på namnet.
I morse hos mig var det 11+ , det tycker jag bådar fint för resten av dagen.
Du vet ju att jag är gammal, men trivs med det. Tycker ibland att det bliver liteMåste tjatigt på alla. Jaha Harriet vad skall du göra i dag då. Jag skall inte göra ett skit, bara må bra. Vill de att jag skall vara med och tävla någonstans
ha en bra vår nu lilla gumman, det skall jag ha så länge jag lever.

Evas blogg sa...

Hajan: Han heter Otis :) Vilken härlig inställning du har, att bara må bra räcker långt.