torsdag, november 09, 2017

Livet just nu

November är inne på sin nionde dag. Idag regnar det och det är mörkt och ganska så trist ute. Någon frostdag har vi haft, så där krispig och fin. Den första ishalkan har även den gjort sitt intåg, en dag då det var en plåga att gå på hundpromenaden.

November, en månad som gjord för att kura inne och göra något roligt pyssel. Jag är full av idéer. Nyss kom jag hem från loppis med flera glasburkar med lock a' 10 kronor styck. I dem ska jag försöka mig på att göra minilandskap med jultema.

I vår brandskadade stuga har det hänt grejer. Yttertaket är helt rivet och nytt tak har lagt, bara plåten som fattas. Inne är den skadade väggen riven och fram kom timmerväggen. Egentligen skulle det vara snyggt att måla den väggen vit och behålla den så. Vi har dock insett att det blir för mycket timmer eftersom det är den största väggen. Vi kommer att sätta plattor, på dem en diskret tapet som passar. Och det lilla fönstret ska bytas ut mot ett större för att få in lite mera ljus. Det jobbet kommer maken att göra själv under våren. En fläkt står och går för att torka upp det blöta. Halva golvet är rivet och ska ersättas med nytt. Det blev en del pyssel efter branden men vi kommer att få en del nytt och fräscht. En ny kamin ska också inhandlas och ett rör med dubbla pipor. Nu ska det bli så brandsäkert som det bara går.

Lite så ser livet ut just nu.

En dag med sommarblommor, höstlöv och snö.

Så här ser det ut inne i stugan just nu.
2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så fint Eva ..., den nedre bilden ....!

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja det är en fin vägg.