måndag, november 20, 2017

Det behövs motvikt till det jobbiga

Veckans som gick var lite tung. Gamla mor blev sjuk och vi satt sex timmar på akuten för måndagen. Undrar hur många timmar jag suttit på akuten med mina föräldrar? Det är många. Mamma ligger fortfarande på sjukhuset men ska hem denna vecka. Hem till en tom lägenhet och ingen ork. 

Vid tunga tider behövs något som motvikt. Det har jag fått i helgen. I fredags kväll var jag och dottern med kusin på ÖFK:s årliga show. Vårt fina fotbollslag (som är så duktiga på planen) jobbar varje år med ett kulturprojekt. I år har de arbetat kring samernas historia och kultur. Maxida Märak med mamma, moster och morbror har varit till ÖFK:s hjälp. Även de medverkade under fredagens show, som var utomhus på Jamtli. En härlig kväll med eldar, kåtor, varmklädda människor, rap och jojk. 

                     Efter showen. Jamtlis utomhusscen med Frösön i bakgrunden.

I lördags var jag på Östersunds bibliotek där vännen Karin berättade om sin nya roman "Drottningen af Åre". Den handlar om Kristina Hansson från Skåne ,som under senare tiden av 1800-talet kom till Åre för att starta ett hotell. Det var inte helt lätt att som kvinna komma till en liten by och berätta om sina planer. Men det gick och hon startade Åres första hotell, som fortfarande finns kvar och nu heter Hotell Åregården.
Karin berättade med en sån inlevelse att man nästan trodde man var i Åre just vid den tiden.

Dagen till ära bar Karin tidsenliga kläder.


Det blev en fin helg.
Mitt i allt det jobbiga finns det ofta ljuspunkter.
3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, tänk vad du hinner med mellan varven! Och så icke-kulturell jag känner mig ,-)

Hajan sa...

Jaa, så är det för Er som har gamla föräldrar. Mina barn har varit med
mig till akuten flera ggr. Vi gamla gillar inte det heller att det bliver så. Med mig var det inget med Hjärtat eller så, det var benbrott och Kotkomprtioner . Lilla gumman din mamma är ju glad att ha Dig. Det beror ju på hur hon mår, med allt annat.
Så länge vi kan tala med varandra är det ju bra. Men tyvärr ibland
funkar inte det heller.
Så trevligt du haft i Östersund med allt festligt.
Det lättade väl upp litet, i alla fall.
Nu hoppas vi det inte krånglar till sig över Julen.'Det tycker varken vi förääldrar elle Ni barn om. Hoppas det går bra för Er.

Evas blogg sa...

Elisabet: Så vidare kulturell brukar jag inte vara, så plötsligt kommer allt på en gång.

Hajan: Ja det kan bli jobbigt både för föräldrar och barn. Ja man behöver lite annat ibland också. Tack ska du ha!