fredag, november 18, 2016

Julkort, mörker och en hel del ljus.

Sist jag skrev här var det höst. Nu är det vinter. I år kom den alldeles för tidigt, tycker jag.

Jag sitter här och funderar på vad som har hänt sedan sist jag skrev, egentligen inte så mycket. Inte för mig. Ute i världen händer det saker hela tiden, tråkiga, bråkiga, glädjande, sorgliga. Ja allt händer det.

Vi går in i den tid på året som är kännbar rent psykiskt, jag blir ofta nedstämd och orkeslös. Under hösten har jag dessutom varit drabbad rent fysiskt, först en öroninflammation som tog tid att läka och som gjorde att min hörsel försämrades betydligt. Nu förstår jag hur alla med hörselnedsättning har det, så jobbigt. Sedan två veckor tillbaka lever jag med en djup hosta som håller mig vaken om nätterna. Måtte den gå över snart. Jag blir lite stressad av att läsa om att vinterkräksjukan är på ingång. Nej! Inte den också! Nu räcker det.

En del glädjeämnen har det också varit, allt är inte bara pest och pina. I oktober var vi på ett stort och trevligt bröllop, det var våra barns kusin som gifte sig. Härligt att få umgås, äta gott och skratta mycket.

Jag var med på en marknad för några veckor sedan där jag sålde mina kort. Det blev en liten fin summa i plånboken. Årets julkort är målade och jag hoppas att jag får in några beställningar. Några beställningar är packade och ska skickas.

                       Här är ett av årets motiv. Det andra är:

                                                   detta.

Om några veckor åker vi till Stockholm för att hälsa på vår äldsta och hennes man. Vi ska gå på teater och på julkonsert. Så visst finns det glädjeämnen, även om det är mörkt och ganska tungt där ute.

Men om en vecka får vi ta fram alla stjärnor och ljus, det kommer att lysa upp livet. Det ser jag fram emot.

Jag tänkte skriva något klokt i detta inlägg men hjärnan orkar inte riktigt med att tänka stort. Det här får räcka för denna gång.
4 kommentarer:

Karin sa...

Vilken fantastisk vinterbild och vilka gulliga julkort!

Karin Härjegård sa...

Ja, Eva, mörker och ljus i ett och samma andetag. Det är som det är. Livet. Men härligt att ni ska till Stockholm. Hälsa de två fina från mig!

Evas blogg sa...

Karin: Tack ska du ha!

Karin H: Ja nog är det det allt. Ja det ser jag fram emot. Ska hälsa dem från dig.

Hajan sa...

Jaa det är inte roligt jämt, men vad tusan vådret kan man ju inte ändra på. Däremot håller jag med Dig, vad är det som händer ute i världen. Inte minst i USA, fy ....... säger jag bara.
Skönt att få bo i vårt land, som jag också börjar undra över, vad
håller vi på med. Men kan de inte vara sams i sina egna länder, kan de ju inte leva sams här heller.

Tänk inte på skiten omkring EWA . kram från Hajam