söndag, juli 31, 2016

En resa del 3. Villa Bósket.

Vi kan tacka vår svärdotter för detta underbara semesterhus. Det var hon som hittade det på nätet och bokade. Ett gammalt stenhus som var renoverat och mycket fräscht. Huset hade tillhört vinodlarens (den unge David) farföräldrar, som nu bor i ett nybyggt hus på vingården en kilometer bort.

Huset hade fyra sovrum med egna badrum, förutom två rum som delade på ett. Det fanns tvättmaskin, diskmaskin, TV, hårtork, strykjärn, wifi, jag allt som man kanske kan behöva.

I uteköket fanns en stor stekhäll, kylskåp, diskbänk och porslin även där. Bredvid uteköket fanns ännu en toalett och dusch.

Jag tror att kostnaden blev runt 23 000 för en vecka. Delat på sju personer blev det inte så mycket mer än en billig charterresa ( sen tillkommer ju flyg och bilhyra).

Den egna poolen var stor, där fanns även en bubbelpool. Solstolar och parasoller fanns det också.

Utsikten, den slog allt. Man kunde sitta där och bara "tomglo" hur länge som helst.

Vi är helnöjda med boendet, det kunde inte ha blivit bättre.


                                  Uteköket med dusch och toa

Jag är verkligen tacksam över att sonen inte berättade att han såg en stor orm ringla uppför stupröret (till höger i bild) en av de första dagarna. Det var därför alla, utom jag, stängde ytterdörren så noga varje gång de gick ut/in. Alla, utom jag, visste nämligen om detta.

              Det blev en del spring i trapporna, som ledde från husets ingång till poolen


Även en badkruka som jag tyckte att det var behagligt att bada. Jag tror att man gör det när utomhustermometern visar 36 grader plus. Att hänga på poolkanten och se ut över bergen det var en upplevelse utöver det vanliga.

Den där eftermiddagsstunden då solen inte stekte och man låg i solstolen och slumrade, den stunden var ren och skär lycka.


Villa Bósket, det känns som om jag kommer att återvända dit.

Fortsättning följer..3 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag känner mig som lite av en tjuvläsare, när jag inser att jag inte kommenterat någonting trots tre reseinlägg.
Boendet ser alldeles underbart ut! Vad skönt med eget och att vara på samma ställe hela tiden. Hade det inte varit för värmen (jag tycker ju att runt tjugo grader är alldeles lagom) lockar promenaden i byn också. Att få gå där med kameran...

Cecilia N sa...

Ser ut som ett sånt där mästarnas-mästare-hus. Coolt.

Evas blogg sa...

Mossfolk: Tjuvläs på du :) Ja det var ett fantastiskt boende, det bästa jag bott i. Jag tycker om att ha en plats att utgå från, sen gör man utflykter och kommer tillbaka till samma hus. Vilsamt på nåt vis. Jag tyckte nog att 36 grader var i varmaste laget, det var hett i de små trånga gränderna i de byar vi besökte. Men sen var det skönt att komma hem till poolen igen.

Cecilia: Ja verkligen. I en av grannbyarna spelades Mästarnas Mästare in 2014. Ännu flådigare hus än detta.