tisdag, juli 26, 2016

En resa del 1

Det finns platser som fastnar i ens hjärta, platser man gärna vill återvända till. Den lilla byn Vizinada är en sådan. I hjärtat av Istrien, den del av Kroatien som gränsar till Slovenien och ligger ca 6 mil från Italien. Den del som kallas Kroatiens Toscana. Jag är för evigt tacksam för svärdotterns val av plats och hus, hon gjorde ett kanonjobb.

Om du vill får du gärna följa mig på resan.

Dag 1
Efter en tågresa till Arlanda sov vi några timmar på "Rest and fly". Klockan sex morgon därpå gick vårt plan till Munchen. Där fick vi vänta ett antal timmar på nästa plan, som förde oss till Trieste i Italien.

                                                   Mot målet

I Trieste hämtades våra två hyrbilar ut och sen var det bara att "blåsa på" de ca tio milen till Vizinada, trodde vi. För det första körde vi fel och hamnade i Triestes ruffiga hamnkvarter. Därefter hittades motorvägen igen och nu var allt frid och fröjd, trodde vi. När vi kom in i Slovenien hamnade vi i en bilkö av det sega slaget. Vi kröp fram under två timmar. Tack och lov för AC och vatten. Vi började bli hungriga och trötta och längtade till huset och poolen.

                                                              Sakta masade vi oss fram i Slovenien

Äntligen kom vi fram till gränsen mellan Slovenien/Kroatien, efter att ha visat våra pass lättade kön och vi kunde äntligen köra den sista biten, trodde vi.

Vi behövde köpa mat och åkte till en liten by där det skulle finnas en butik, stängt. Vi fick åka till Porec, den närmsta staden, där vi hittade Konzum. Alla var trötta och hungriga. Vi bunkrade upp med mat, fika, vin, öl och tårta till maken, som skulle firas dagen efter.

Sista etappen skulle avklaras, 1,5 mil, hur enkelt som helst, trodde vi. Vi hamnade i fel by, med gator så trånga så bilen knappt tog sig igenom. Nu var stämningen aningen pressad.

Till sist hamnade vi rätt. Efter ett dygns resande var vi äntligen framme. Vi valde rum och när jag öppnade fönstret och såg ut över bergen då försvann både trötthet och hunger. Jag kände enbart en stor lycka.


Det var så sanslöst vackert. Med den här utsikten skulle jag vakna upp under en vecka.

Kan man få ha det bättre?

Fortsättning följer..

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Underbart Eva! Jag vill mer än gärna hänga med!

Bloggblad sa...

Roligt att vi får resa med alldeles gratis...

Hajan sa...

Det är så sant lilla EWA, alla ,människor som varit i
Kroatien är jättenöjda. De har ju SPA där också som är så populärt.
Jag har aldrig varit där, men har goda vänner som varit där.
Tack för du tager oss med på en rundtur.

Tredje året i Hjo sa...

Nej, det verkar svårslaget. I Kroatien har man Zlatan-viner har jag hört. Som man kan köpa på Konzum. Dock icke Ibrahimovic.

Evas blogg sa...

Härligt Elisabet!

Bloggblad: :)

Hajan: Jag hade inte varit där förut men SÅ nöjd nu. Kommer att åka dit fler gånger.

Tredje året..: Jag köpte några viner på Konzum men såg inget Zlatanvin :)