tisdag, maj 10, 2016

Sol=utomhus

Helgen som var
Jag är uppvuxen med att man SKA vara ute när solen skiner, inte en chans att jag kunde smita från det. Som barn var det helt okej, det fanns alltid massor att göra ute. Som tonåring blev det lite knepigare, vad gör man ute då? Man tog en promenad med någon kompis, satt på gungorna och pratade om killar, hängde vid kiosken.

Det har förföljt mig hela livet, skiner solen och man är ledig SKA man ut. Punkt. Ibland har det skapats stress inom mig, jag har massor att göra inne men något driver mig ut.

Nu för tiden har jag inget arbete att gå till men har en del som ska göras. Just nu ligger jag lite efter i planeringen eftersom helgen har ägnats åt uteliv. Vem vet när det blir så här vackra dagar igen?4 kommentarer:

Annika sa...

Det där med att man SKA ut la jag på hyllan efter att jag flyttade till US. Ganska skönt att inte känna den pressen att "är det sol ska man ut".
Men jag vet ju hur man tänker hemma, helt klart. Det är ju lite annorlunda, Vi har så många fler soltimmar och ett varmare klimat övh så tesen att man bara måste ut håller inte.
DOCK visst förstår jag det, och MINNS det. Tydligt.
Nu är vi inne i en underlig period här. Bara grått och regn, och det har så varit länge.
Så jag börjar känna den där solpaniken jag också nu, hihi.
Jättefina bilder!! Njut av er härliga årstid.

Elisabet. sa...

Precis så var det hos oss också! Pappa mer eller mindre tvingade ut en, fast man bra mycket hellre ville ligga inne och läsa kittyböckerna.

Elisabet. sa...

Ja, precis så var det i min barndom också. Pappa som ropade att man skulle gå ut i solen, när man mycket hellre ville ligga på sin säng och läsa om Kitty på äventyr!
Nu är jag själv en som helst vill vara ute hela dagarna, men att bestämma den saken själv är ju en helt annan sak :)

Evas blogg sa...

Annika: Vad skönt att kunna känna så. Ja jag tror att det handlar om att vi har färre soltimmar och man vill ta vara på de dagar som är fina. Vad trist att ni har haft det grått, hoppas att det vänder snart. Tack ska du ha!

Elisabet: Ja blir man inte tvingad funkar det bättre :)