onsdag, januari 06, 2016

Vackra vinterdag


Igår var vi på bröllop, ett mycket vackert sådant. Jag hade svårt att skingra tankarna när jag kom hem och det blev morgon innan jag somnade. Minus 22 grader när jag vaknade i morse.

En innedag var önskvärd men inte det optimala för att piggna till. Därför åkte vi först och hämtade vår hund, som sovit borta i natt. Därefter åkte vi ut till stugan, innan dess tog vi en sväng ner till sjön. Där visade sig en halo, ett märkligt väderfenomen som man kan se vid kyla.

Vi stod där en stund och blickade ut över det vackra. Just då kände jag hur härligt det var med kylan som friskade upp mitt inre.

Väl hemma igen var kinderna rödblommiga och det bet lätt i skinnet. Det kändes som min barndoms vintrar, då det alltid var kallt ( tror jag ). När man gick till skolan oavsett temperatur, vi hade ingen bil så jag fick snällt gå.

Faktiskt så att jag kände mig ganska glad över dagens kyla. Jag behövde den idag. Det har varit för lite vinter denna säsong men det lär nog komma med råge. Det brukar vara så. När man tror att det börjar bli vår då kommer snön.

Men just idag kunde jag glädjas. Gott så.

8 kommentarer:

Karin Härjegård sa...

Vacker bild och en härlig dag! Jag anar att det var ett trevligt bröllop! :-)

Evas blogg sa...

Karin: Ja vilken vacker dag det var! Ja mycket trevligt. Pampigt i kyrkan. Mycket sång och musik, både i kyrkan och på festen.

Hajan sa...

Så vackert man kan ju nästan tro, att det är tända granar ut
placerade, vilka väder fenomen ni har norröver.
Tack för Du kan visa detta, kram från Hajan

Evas blogg sa...

Hajan: Ja visst är det vackert!

Tredje året i Hjo sa...

Nu biter det i kinderna. Våran Hjo-Hjo tycks kölden inte bekymra det minsta. Och så doftar det så mycket mer i snön. Av vad det nu kan vara.

Evas blogg sa...

Tredje året: Jag undrar också vad jyckarna luktar på i all snö. Vår hund är helt besatt, nosen mer i snön än ovan.

Annika sa...

NU har ni verkligen fått vinter. Det är härligt.
Vet precis känslan du menar då man kommer hem med rödblommiga kinder, älskar den,
Ska själv ut i -11 nu. Ser jag fram emot :-)
Det här inlägget du skrivit har ju ett par veckor på nacken, men jag vet ju att er vinter bara fortsatt. SÅ ska det vara!!
heja vintern då det är vinter!!

Evas blogg sa...

Annika: Ja nu är det vinter. Förra veckan var det minus 28 grader. Lite väl kallt tyckte jag men hunden han klagade inte :)Så ni har också fått vinter nu. Ja lite härligt tycker jag att det är. Inte så isigt som ifjol vinter, inte än så länge i alla fall.