onsdag, november 25, 2015

Ibland kan två istappar i glas förgylla ens dag


Världen utanför vår jämtländska "bubbla" rasar. Så mycket oro, hat och rädslor som lägger ett lock över människors rätt att känna glädje. Oron sprider sig även till vårt lilla hörn av världen. Ibland måste man få stänga av och det gjorde jag idag.

Jag och vår yngsta gick till Jamtlis fina lilla butik. En sån där härlig butik med hantverk av alla de slag. Trä, tovat, stickat, hemstöpt, keramik, böcker. Ja allt möjligt vackert. Jag köpte hemstöpta ljus och två istappar i glas. Nyss satt jag med istapparna i handen, funderade ut var jag ska hänga dem. En liten, obetydlig sak som just i stunden kändes så livsviktig. Jag tror att vi behöver de där små stunderna. Vi behöver tänka på något annat, något som ligger inom ramarna för vad vi kan påverka här och nu. Vi behöver även små vackra saker i vår omgivning, inte mycket, bara något som man känner glädje inför. Nu ska jag hänga upp mina istappar, de ska få en central plats i hemmet, just för att de är så fina att titta på.3 kommentarer:

Karin Härjegård sa...

Det kan kännas fånigt och ytligt, och ändå tänker jag att det är viktigt. När världen ser ut som den gör, när rädslan sprider sig, när det känns mörkt, då betyder det något att omge sig med vackra saker. Det behöver inte vara dyra saker, men sådant som sprider en aning glädje, en smula ljus. Så tänker jag.

Elisabet. sa...

Det tror jag också. Annars orkar man inte .., man tappar livsglädjen helt och hållet.

Evas blogg sa...

Karin: Ja visst är det viktigt. Nej, inget dyrt är nödvändigt, bara en liten ljusstråle i allt mörker som finns omkring oss.

Elisabet: Precis så.