onsdag, augusti 12, 2015

Jag fortsätter på mitt Pragtema

Vi tog tunnelbana och spårvagn upp till slottet och katedralen. Började vandringen runt med en kopp kaffe. Vandrade sedan runt i slottsträdgården. Det var lugnt och stilla. När vi sedan närmade oss slottsgården insåg vi var alla människor var. Där. Mängder av grupper med guide, som stövlade omkring med kameror i högsta hugg. Till katedralen var det en lång kö för att ta sig in. "Vi måste härifrån", var det vi konstaterade allihop. Efter en stunds vila på en bänk vid katedralen gick vi vidare, bort till det gamla klosterområdet. Helt plötsligt blev det så lugnt. Vi betalade en symbolisk summa för att komma in i det gamla biblioteket, de bilder jag sett därifrån var magnifika och att inte gå in där kändes fel. Vi blev inte besvikna. Vilket bibliotek!


På baksidan av den stora katedralen.

 
 
En av salarna i det gamla biblioteket, som numera bara är ett visningsbibliotek. man får inte gå in i salarna annat än vid guidning.

Den andra salen. Klicka på bilden så kommer du till en upplevelse.
 

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja!! Det var verkligen en upplevelse!!!

Ruta Ett sa...

Oj, vilket fantastiskt bibliotek!

Evas blogg sa...

Visst var det Elisabet :)

Ruta ett: Ja helt makalöst.

Hajan sa...

Åh, Ewa man tror ju inte det är sant. Tänk vilka takmålningar De
gjorde förr. Jag jämför med de målningar jag sett i St Petersburg och andra palats och katedraler. Detta är sådant som man aldrig glömmer.
Spara dessa minnen Ewa.

kram från Hajan