söndag, september 22, 2013

Julklapp i september

Det har legat länge i skåpet, presentkortet vi fick av vår äldsta i julklapp. Ett presentkort från Copperhill Mountain lodge i Åre. Vi bokade ett vandringspaket torsdag-fredag förra veckan, för ett mycket bra pris. Man behöver inte åka långt och inte vara borta länge, är allt till belåtenhet kan det räcka med ett dygn. Efter några timmars vandring på fjället kändes det fint att mötas av trevlig hotellpersonal som sa: "Här behöver ni inte tänka på så mycket, det gör vi åt er." Så underbart! Ibland behöver man någon som lotsar en fram i tillvaron, så vilsamt.

Hotellrestaurangen har vi besökt förut men resten hade vi inte upplevt. Vilken miljö! Vackert och genomtänkt i färger och former. Rummet var något utöver det vanliga, det kändes som om vi sov ute i naturen. Spa-avdelningen var lika fantastisk . Att få sjunka ner i den grunda varmvattenbassängen gav en sådan lyckokänsla för trötta muskler. Kvällen bjöd på god mat och natten bjöd på god sömn.

Frukosten var även den en smakupplevelse. Därefter följde ännu ett besök i den varma bassängen och sedan tackade vi för oss.

Vad jag önskar mig i julklapp i år? Inte så svårt att gissa, eller hur?

Ett rum i naturen.


Varmvattenbassäng med utsikt.

Efter badet.

 
Balkongutsikt.


 

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så underbart! Det är länge sen jag var i fjällmiljö. 2004 senast. Börjar nog bli dags... Men när jag slutar jobba och får förtidspension, då får jag nog bara råd med cykelsemester och tält...

gunnar i vaplan sa...

Det är verkligen ett lyxigt ställe.
Hoppas tomten är snäll med dig nästa jul också.
Och tänk ändå vad vädret skiftar snabbt i fjällvärlden - i dag var det snö på åreskutan vid kabinbanans toppstation.

Elisabet. sa...

Åsåg, så vackert, såväl uteslöt
Som inne!

Evas blogg sa...

Bloggblad: Ja det var underbart. Att vistas i fjällen är nästan lika befriande för själen som det är att vistas vid havet, tycker jag. Hoppas du kommer iväg!

Gunnar: Ja mycket, på ett bra sätt. Ja det hoppas jag också :) Jag är så tacksam över att det inte var snö där när vi besökte platsen. Mycket tacksam.

Elisabet: Ja. Kanske nåt för dig och pv?

Hajan sa...

Det var ingen dålig Julklapp.
så väldans fint och vackert.
Tänk att få uppleva detta, det
måste ha varit alldeles underbart.

kram från Hajan