tisdag, juli 23, 2013

Nej man ska inte klaga men...


Det blir inte bättre av att klaga, jag vet, men när sommaren aldrig kommer då blir jag uppgiven och less. De senaste fyra veckorna har varit kalla, riktigt kalla, förutom några få varma solskensdagar. Att bo i en sommarstuga innebär att man vill att det ska vara sommar. Stugan är inte välisolerad. Vi har utedass. Med andra ord är det en stuga som är anpassad efter sommar. När det då blåser hårda fjällvindar och temperaturen ligger runt 8-10 grader, då är det kallt både inomhus och utomhus.

Nu ska jag sluta klaga för idag har vi sommar. Dörren är öppen ut mot grönskan, värmen och ljuset. Och igår kväll hade vi det där magiska ljuset som bara Jämtland kan bjuda på. Till det en vacker fullmåne. Nu ska jag ägna dagen åt att vara ute i den blåsfria, varma sommardagen. Det gäller att passa på.

Ha det fint ni alla där ute i sommaren!

6 kommentarer:

mossfolk sa...

...och här går jag och gnäller över att det är för varmt ;) Fast idag är det faktiskt lite svalare och äntligen några droppar regn.

Elisabet. sa...

Ja, jag förstår dig, Eva.
Jag hade nog däckat mentalt.
Och det är ju så orättvist, om nu naturen kan vara orättvis ..., för här tar värmen liksom aldrig slut!

Evas blogg sa...

Mossfolk: Nu har vi äntligen sommar även här. Och nu inser jag hur mkt vi har frusit den senaste månaden. Men regn kan vara bra om det varit hett för länge. Så jag förstår din längtan efter dropparna.

Elisabet: Precis vad jag gjorde. Så himla trist och tungt. Nu har vi äntligen värme även här, hoppas det håller i sig mer än några dagar.

Hajan sa...

Nu hoppas jag för din skull, att värmen består. Det måste ju ha varit jättebesvärligt för Er.
De lovade i går att ni norröver äntligen skulle få varmare.
tack för ditt svar nyligen.
Huvudsaken är att Du mår bra.
jasg vill att alla skall ha det bra.
kram från Hajan

Anonym sa...

Olika falla ödets lotter,om jag fick önska mig något just nu så är det lite regn! Bor i Västmanland. Fin bild,nästan lite trolsk!

Evas blogg sa...

Hajan: Ja nu har vi haft sommarvärme en hel vecka. Livet har återvänt känns det som. Att få svettas har varit underbart! Idag är det mulet och det väntas regn, så även i morgon. Men just nu gör det inte så mycket, jag behöver vara inne och städa bl a. Tack ska du ha!

norberianblue: Tack! Ja tänk så olika det kan vara.