torsdag, december 27, 2012

Hej mitt vinterland..

Julen är över. Den har varit lugn, förkyld och fylld av glädje över att ha en familj att fira med. Alla är vi ganska så trötta denna mörka tid på året så vi har sovit länge, försökt vara ute den korta stund som det är ljust. Mina hostnätter har gjort mig helt slut på kraft. Men jag kommer igen så sakta. Att ha vår yngsta hemma från Skottland under två veckor är en rikedom. Att sonen och hans flickvän bor så nära är även det en rikedom. Den som saknades denna jul var vår äldsta men så är det med vuxna barn, de lever sina egna liv, de gånger vi får träffa dem är en glädjekälla att ta tillvara på.

Igår var vi ut till stugan en sväng. Inbäddad i snö låg den där och såg lite frusen och ensam ut. Men om fyra månader drygt, då kan vi bo där igen. Nedräkningen börjar snart.

Vid vårt skogsbryn ligger snön tät över träd och mark.

Klädnyporna hänger kvar på strecket vid utedasset.

Frusen stuga.

10 kommentarer:

Annika sa...

Och hos oss smälter snön i en faslig fart.

Cecilia N sa...

Rysligt hostiga nätter?
Mitt blev bronkit. (I mig, maken och en vän.) Var uppmärksam på om det blir långdraget.

Evas blogg sa...

Annika: Ni har snart vår!

Cecilia: Ja jag ska vara det. De senaste nätterna har varit jobbiga.

Tankevågor sa...

Fy sjutton så kämpigt med hosta på nätterna! Inte undra på att du blir trött.
Här har det också firats i den närmaste familjen i lugn och ro och visst är det en lycka att ha sina nära och kära tillsammans.


Vilka helt underbara bilder på stugan! Jag blir helt tagen av det vackra vintervädret och hur fint den ligger där inbäddad i snön. Men visst får man en längtan till när man kan vara där igen eller hur?
Bra att ni i alla fall kan åka dit och titta till huset. Själv undrar jag så över hur det är med ön.....skulle gärna vilja titta till det också.

Krya på dig nu Eva och kanske borde du kolla upp din hosta hos läkaren snart?

Hajan sa...

Stort beröm för din jättefina
bilder, det ser ut som julkort
allesammans. Hosta är ju jättejobbigt, det tager verkligen
på krafterna.
Jag kan bra rekommendera samma som
Apoteket det hjälper ju lite ändå.
Den kenesiska för förkylning
har hjälpt fler, än stjälpt i alla fall.
krya på dig lilla vän
kram/hajan

Anita sa...

Vackra vinterfoton!

Gott Nytt År!

Eva sa...

Det är nåt speciellt med frusna sommarstugor. En vinter åkte vi till Näckten och den lilla stugan vi har där, antagligen för att plocka lite mossa. Det var som om vi var på förbjuden mark, som ett besök i en annan värld. Skumt.

Evas blogg sa...

Tankevågor: natthosta är så fruktansvärt tärande men nu börjar hostan släppa taget. Ja visst är det fint att kunna umgås med sina närmsta! Ja det är så härligt att kunna åka ut till stugan även om vi inte kan bo där. Tyvärr tinar det idag och snön har sjunkit ihop. Det lär nog komma mer. Kan ni inte besöka ön förrän det blir vår?

Hajan: Tack ska du ha! Nu mår jag bättre. Tack ska du ha!

Anita: Tack ska du ha och tack detsamma!

Eva: Vinterfrusna stugor kan kännas lite främmande. Fast vi är ute vid vår så ofta så det känns inte så skumt. Fast lite trist att vi inte kan sitta där inne och mysa.

Tankevågor sa...

Jo, nog skulle vi kunna komma ut till ön men det är en helt annan apparat när inte våra båtar finns att åka med.
Vi har firat nyår där flera gånger men nu är det länge sen.
Just nu ligger inte isen så då skulle vi kunna lifta ut med någon skärgårdsbo som har båt kvar i sjön eller åka taxibåt. Men det kan slå om snabbt och av någon konstig anledning så brukar isen lägga sig när det först har varit kallt och sen slår om till varmare....precis det väderläge som är nu. Så man vet aldrig. Men när isen ligger eller ligger dålig (är svag) kan man beställa svävade och åka ut. Vi får se.....jag längtar.

Tankevågor sa...

Svävare ska det stå...

inte svävade, ;-)