fredag, april 13, 2012

Skrotsamlare eller en som bevarar det gamla?En guldgruva att plocka från.


Ett gammalt hus rivs. Ett hus som funnits i mitt liv under så många år. Igår var jag och vår yngsta där och rekade läget. Men allt som ligger där borta, får man ta av det?, frågade jag grabbarna som jobbade. Ja det är bara att ta. Vi stuvade in gamla fönster i bilen, vackra fönster. Helst hade jag velat ta bordet med perstorpsplattan också och skrivbordet. Men då vägen till stugan fortfarande är igensnöad på vissa ställen så fick det vara. Fönstren gömde vi i skogen så länge. Eller gömde, vi skrev en lapp på dem att de tillhör oss och ska flyttas till skogsbrynet så fort det går.


Jag ringde till maken och berättade om alla skatter som vi hade hittat. Det blev tyst i luren, sedan en suck. Men du är då en skrotsamlare. Jag håller inte med för det här kallar jag inte skrot. Det är typiska bra att ha grejor. Gediget arbete som jag inte tycker ska hamna på soptippen.


Till helgen blir det en tur dit igen. Var så säker.

8 kommentarer:

Tankevågor sa...

Jag håller HELT och hållet med dig!
Recycling är bara bra!

Vad ska du ha fönsterna till? Jag skulle behöva några gamla jag med till drivbänkar.

// Lisbeth

Evas blogg sa...

Lisbeth: Ja visst är det! Jag vet inte men de kan vara bra att ha för framtida bruk. Ev en drivbänk eller ett litet lusthus. Hoppas även du hittar ett gammalt rivningshus!

Hemma och långt borta sa...

Men det är klart det är bra att samla gamla gedigna bra-att-ha-saker. Jag är likadan. I år missar jag grovsoporna på ön - där brukar jag fynda!

Evas blogg sa...

Eva: Ja visst kan man fynda bland sånt som andra anser vara skräp!

Gunilla sa...

Instämmer till fullo - allt är inte skrot och skräp bara för att det är använt. Men min make brukar reagera likadant när jag har fyndat! ;)

Pettas sa...

Du gjorde helt rätt! Så fina saker kan man bara inte kasta.

Karin

Hemma och långt borta sa...

Min hemliga skattkammare är vårt grovsoprum...

Evas blogg sa...

Gunilla: Jag förstår inte varför de har så emot våra fynd? :)

Pettas: Eller hur! Det går bara inte.

Eva: Vet du, jag tänkte på det härom dagen, att jag måste börja besöka grovsopsrummet oftare. Tror jag ska gå dit en sväng idag. Man vet aldrig.