onsdag, april 25, 2012

Dagens middagJag försöker minska på köttintaget. Främst fläskkött och charkuterivaror. Visst slinker det ner en grillad korv emellanåt därute i skogsbrynet eller när jag inte orkar annat än att göra en köttfärssås, där jag har receptet i huvudet. Men överlag så fokuserar jag på grönsaker, kyckling och fisk när jag handlar. Idag lagade jag till en helt underbar middag. Rullarna är fyllda med mozarellaost och färsk basilika, doppade i ägg och panerade med sesamfrön och stekta i olivolja. En smakupplevelse utöver det vanliga.

Det finns många goda vegetariska rätter så egentligen behövs inte kött på menyn. Och rent klimatmässigt tror jag på att minska ner på köttkonsumtionen.

Jag sonderar vidare i den vegetariska terrängen. Jag är ingen fanatiker, bjuds jag på kött så äter jag, särskilt om det är en fin lammstek :)

11 kommentarer:

Evas Värld sa...

Vad gott det låter! Ellen och jag har en vecka igen då vi bara får äta vad som finns hemma. Men det blev gott med ångad torskfilé och grönsaker.

mossfolk sa...

Oj, det lät riktigt gott! Jag var ju (fanatisk) vegetarian under flera tonår, men det här med linser och bönor kändes aldrig som någon hit. Nu blev jag alldeles inspirerad av ditt inlägg och föreslog i allafall en vegetarisk dag för sambon. Det mottogs inte med någon större entusiasm, om man säger så ;)

Evas blogg sa...

Eva: Det var så där gott så huden nästan knottrade sig :) Låter fint med torsk och grönsaker!

Mossfolk: Nej linser och bönor är inte jättekul. Nu för tiden finns det massor med härliga variationer. Testa nåt smaskigt recept utan att säga nåt till sambon. Du ska se att han gillar det!

Elisabet. sa...

Eva: ja, jag är glad att jag inte blev bjuden på din middag .., för jag tycker att det liknar det harry får till mat ibland ,-)

Men jag har ju ätit superdupergod mat hos dig ute på Rödön .., så jag vet ju att det nog bara är bilden som kuras ,-)

Anonym sa...

Kolla in sajten "Foodgawker"- det finns en vegetariansk kategori (längst ner) med massa goda recept!

Evas blogg sa...

Elisabet: Hahaha....men såsens färg är väl ändå vacker ;)?

Evas blogg sa...

Tack anonym!

Anonym sa...

Borde ha varnat: Foodgawker kommer också med massa goda efterätts recept och så är det lätt att sedan bli nyfiken och kolla in Craftgawker och så innan man vet av så har 3 timmar gått och man har fortfarande inga middags planer! :). Tack så jätte mycket förresten för din blog. Jag är uppväxt i Ösd, men bor i USA. Läser din blog ofta och njuter av dina vackra foton! Så STOR långdistans kram från LillAnna...

Evas blogg sa...

LillAnna:Så kan det också bli:) Lätt att man fastnar vid goda recept. När flyttade du till USA? Hur länge har du bott där? Har du ingen blogg? Vad roligt att du gillar mina bilder!

Vonkis sa...

Nu har ju jag ständigt älgkött i frysen (pappa och syster jagar) så det blir mest fisk och kyckling (frigående ej mörad :-) ) som köps in. Ja, det ska vara rimmad bog då till fläsksåsen.

Evas blogg sa...

Vonkis: Älgkött är fint!