lördag, december 17, 2011

Julstämning

Julstämningen smittar av sig till bloggen. Mitt i alla bestyr måste jag bara sätta mig här och ändra lite färg och lägga in nya bilder. Den stora julstädningen har startat och det är inte det roligaste arbete som finns men det är en del i förberedelserna inför jul. Tiden finns, det är bara viljan som ibland inte infinner sig. Jag tycker det är ganska skönt att röja runt ordentligt en till två gånger om året. Till jul vill jag ändå städa och då har det blivit den tid på året då den ordentliga uppröjningen äger rum. Värst är arbetsrummet. Sortera färger, läsa igenom pappershögarna, sortera, slänga.. Det tar tid. Nu är det gjort och nu väntar grovjobbet, trasor och rengöringsmedel står och väntar. Det får bli i morgon.

Hur gör du? Storstädar du inför julen?

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nej, inte mer än vanligt!

Ska dock försöka få bort lite papper, pennor och annat rat som ligger på borden - precis som vanligt -, men det är nog också allt.

Annika sa...

Snyggt!

Tankevågor sa...

Nej då skulle jag inte hinna något annat alls. Det är alldeles för många rum att städa här, 7 stycken sammanlagt. (det är en dröm jag har att hitta en mindre lägenhet att flytta till som känns rätt)
Men en hel del plock blir det allt. Kök, badrum både på övervåningen och undervåningen och vardagsrummet har högsta prioritet när det gäller städningen inför julen.

Förr putsade jag alla fönster och ja håll i dig nu...putsade en massa kopparbyttor till jul! Men som väl är har allt sånt gått över. ;-)

Har insett vad som är viktigt i livet och jag njuter verkligen av julen och friden när den kommer. Vägrar stressa!

Ha det gott i allt julstök nu!

// Lisbeth

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja papper och pennor har legat och drällt även här. Nu står de snyggt i sina pennställ, pappersförvaringar.

Annika: Tack!

Lisbeth: Sedan vi flyttade till lägenhet känner jag att det är väldigt enkelt att städa. När vi bodde på landet hade vi två våningar (tre med källaren) att städa. Då var det tungt. Oj, både fönster och koppar! Det var idogt arbete. Nej jag stressar inte heller, har ju massor med tid så jag kan ta det lugnt. Önskar dig detsamma! Ha det så fint med barn och barnbarn!

Cecilia N sa...

Borde. Dvs få bort alla "högar" och damma allt och dammsuga och byta duk på soffbordet. (Det är min "julgardin"vana.)

Men i år försöker jag att bara skriva uppsats så gott det går. Och i helgen blev det inte av och jag tror det blir svårt att egga maken att städa efter jobbet.

Tja. Vi får se hur det blir i år ...

Tankevågor sa...

Glömde ju skriva att du gjort så fint på bloggen här! :-) Juligt och fint!!

....såg att ikväll ska "Karlavagnen" på radio handla om julstädning. Kanske kan vara lite avkopplande att lyssna till andras tankar om det under tiden jag bakar mandelmusslor.
Jag är en sån som hellre bakar än städar om jag får välja. ;-)

Evas blogg sa...

Cecilia: Sitter man med en uppsats då är det svårt att hinna med något annat. Är det C eller D du skriver på? Lycka till med skrivandet. Och du, jul blir det även om man inte hinner städa.

Lisbeth: Tack ska du ha! Då borde jag kanske lyssna på det. Ja baka är mycket roligare än att städa. I år bakar jag väldigt lite, det blir alltid kvar så jag tar det lugnt med bakverken i år.

Cecilia N sa...

De har slutat med bokstäverna i Umeå. Det heter kandidat numera, men motsvarar C.