...odlad i ett växthus i Östersund. Den smakade helt annorlunda än de vindruvor jag köper i affärerna.
En smakupplevelse. Så synd att det är så sällan. Ibland längtar jag efter färsk, nyplockad frukt. Längtan blir sällan besannad, färsk frukt är en bristvara här i norr.
Ja, ja, det kunde varit värre.
6 kommentarer:
Men när du kommer hit, då får vi se till att det är lite sensommar, då kan du plocka små, blå druvor som växer här utanför husväggen!
Elisabet: Underbart!!
Samma sak med jordgubbar plockade runt knuten. Eller nyss upptagna potatisar. Eller tomater som mognat i solen, den svenska. Det blir godare!!!
Klen tröst, men smaken beror inte bara på odlingsförhållanden utan även på vilka sorter det handlar om. Finns tydligen en del baltiska sorter (ja, alltså rimligen förädlade där för att tåla klimatet) som en kroatisk odlare i vårt koloniområde fått att växa på friland här i Stoc¨kholm. Druvorna ser ut som riktigt stora fina blåbär och har en lätt parfymerad smak. Underbara!
Fin vinjettbild, ännu en gång:-)
Klen tröst, men smaken beror inte bara på odlingsförhållanden utan även på vilka sorter det handlar om. Finns tydligen en del baltiska sorter (ja, alltså rimligen förädlade där för att tåla klimatet) som en kroatisk odlare i vårt koloniområde fått att växa på friland här i Stoc¨kholm. Druvorna ser ut som riktigt stora fina blåbär och har en lätt parfymerad smak. Underbara!
Fin vinjettbild, ännu en gång:-)
Klimakteriehäxan: Ja det är underbart. Men tyvärr är det en kort tid. Just därför gillar jag aug-sept. Man kan skörda sina odlingar och få färska bär och grönsaker. Men nu är det uppplockat och uppätet.
Cruella: Låter spännande. Druvor på friland har jag aldrig hört talas om förut. Undrar om det funkar att odla dem i Jämtland? Tack ska du ha!!
Skicka en kommentar